De Zwitserse printerproducent swissQprint zal vanaf 1 oktober 2021 de Benelux-markt met een eigen dochteronderneming rechtstreeks bedienen. In onderling overleg hebben swissQprint en Spandex, sinds 2015 de exclusieve distributeur in de Benelux, besloten om de samenwerking stop te zetten. Spandex kan nog swissQprint-consumables verkopen tot eind april 2022, de machineverkoop en service worden vanaf oktober door swissQprint Benelux overgenomen.

Grafische machinewereld

De Benelux-vestiging in Sint-Denijs-Westrem wordt het zesde filiaal van de Zwitserse fabrikant. SwissQprint, met hoofdzetel in het Zwitserse Kriessern, heeft dochterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en Spanje. Wim Vandendriessche zal swissQprint Benelux leiden. Het team bestaat verder uit Filip Jonckers, service manager en application specialist, Nadine Van Dycke, office manager en Yves Quintens, sales manager.

"We willen opstarten met zes mensen", zegt Wim Vandendriessche. "We zoeken nog enkele technici, we willen zo snel mogelijk een technisch profiel in Nederland aantrekken." Vandendriessche is sinds 2006 actief in de grafische machinewereld. Hij werkte onder andere voor Epacar, Plantin, BührmannUbbens, PaperlinX en Spandex om in 2017 een eigen bedrijf op te richten, 3LogiQ, gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud en support van onder andere Mutoh en Summa. 3LogiQ wordt verkocht. Er lopen gesprekken met mogelijke overnemers.

Zwitserse technologie

De tandem Wim Vandendriessche-Filip Jonckers zette de Zwitserse vlakbedprinters tussen 2012 en 2017 op de kaart in België. "SwissQprint was toen niet bekend in ons land, er stonden destijds een zestal machines in Benelux. Vandaag spreken we van een vijftigtal printers in de Benelux", weet Vandendriessche. Wereldwijd heeft swissQprint ongeveer 1.400 printers geïnstalleerd. Het bedrijf is in 2008 opgericht door Reto Eicher, Hansjörg Untersander en Roland Fetting, Kilian Hintermann is sinds begin dit jaar de CEO.

De printerfabrikant telt 170 werknemers en distribueert naar veertig landen. Het gamma is bedoeld voor het hogere segment van de markt en omvat vlakbedprinters (Nyala, Impala en Oryx) en roll-to-roll printers (Karibu). SwissQprint maakt geen omzetcijfers bekend, ze verkopen zo'n 170 machines per jaar. "Onze ambitie is om zo'n vijftien printers per jaar te verkopen in de Benelux, dat is realistisch. In het gamma zitten nu ook roll-to-roll printers en daar zien we veel potentieel voor, zeker in Nederland. Het vertrouwen van de markt in de Zwitserse technologie is zeer groot", zegt Wim Vandendriessche.

De productie van swissQprint is gevestigd in Kriessern, Zwitserland.
De Zwitserse printerproducent swissQprint zal vanaf 1 oktober 2021 de Benelux-markt met een eigen dochteronderneming rechtstreeks bedienen. In onderling overleg hebben swissQprint en Spandex, sinds 2015 de exclusieve distributeur in de Benelux, besloten om de samenwerking stop te zetten. Spandex kan nog swissQprint-consumables verkopen tot eind april 2022, de machineverkoop en service worden vanaf oktober door swissQprint Benelux overgenomen.De Benelux-vestiging in Sint-Denijs-Westrem wordt het zesde filiaal van de Zwitserse fabrikant. SwissQprint, met hoofdzetel in het Zwitserse Kriessern, heeft dochterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en Spanje. Wim Vandendriessche zal swissQprint Benelux leiden. Het team bestaat verder uit Filip Jonckers, service manager en application specialist, Nadine Van Dycke, office manager en Yves Quintens, sales manager."We willen opstarten met zes mensen", zegt Wim Vandendriessche. "We zoeken nog enkele technici, we willen zo snel mogelijk een technisch profiel in Nederland aantrekken." Vandendriessche is sinds 2006 actief in de grafische machinewereld. Hij werkte onder andere voor Epacar, Plantin, BührmannUbbens, PaperlinX en Spandex om in 2017 een eigen bedrijf op te richten, 3LogiQ, gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud en support van onder andere Mutoh en Summa. 3LogiQ wordt verkocht. Er lopen gesprekken met mogelijke overnemers.De tandem Wim Vandendriessche-Filip Jonckers zette de Zwitserse vlakbedprinters tussen 2012 en 2017 op de kaart in België. "SwissQprint was toen niet bekend in ons land, er stonden destijds een zestal machines in Benelux. Vandaag spreken we van een vijftigtal printers in de Benelux", weet Vandendriessche. Wereldwijd heeft swissQprint ongeveer 1.400 printers geïnstalleerd. Het bedrijf is in 2008 opgericht door Reto Eicher, Hansjörg Untersander en Roland Fetting, Kilian Hintermann is sinds begin dit jaar de CEO.De printerfabrikant telt 170 werknemers en distribueert naar veertig landen. Het gamma is bedoeld voor het hogere segment van de markt en omvat vlakbedprinters (Nyala, Impala en Oryx) en roll-to-roll printers (Karibu). SwissQprint maakt geen omzetcijfers bekend, ze verkopen zo'n 170 machines per jaar. "Onze ambitie is om zo'n vijftien printers per jaar te verkopen in de Benelux, dat is realistisch. In het gamma zitten nu ook roll-to-roll printers en daar zien we veel potentieel voor, zeker in Nederland. Het vertrouwen van de markt in de Zwitserse technologie is zeer groot", zegt Wim Vandendriessche.