Het nieuwe onderzoek naar optimale peelable seals voor verpakkingen die thermische processen ondergaan, is grootschalig opgezet. Naast de twee Belgische universiteiten en IVV Fraunhofer in Dresden zijn er vier organisaties bij betrokken: Flanders'Food, ILVO, Pack4Food en Essenscia. Daarnaast werken - vooralsnog - vijftien Vlaamse en dertien Duitse bedrijven sturend mee aan het onderzoek. Het gaat daarbij zowel om leveranciers van kunststof granulaat, converters, voedingsproducenten als verpakkingsmachinebouwers. Het onderzoek kan volgens de initiatiefnemers ook interessant zijn voor farmaproducenten en zij kunnen eveneens aansluiten. Het concrete einddoel dat de onderzoekers voor eind 2020 voor ogen hebben is dat er een kant en klare handleiding beschikbaar komt voor bedrijven waarmee zij kunnen kiezen voor de meest geschikte peelable seal voor hun productverpakking. Europees verantwoordelijk is Bart De Ketelaere van de universiteit van Leuven en Vlaams verantwoordelijk Prof. Roos Peters van de universiteit van Hasselt.
...