Ruim een jaar geleden vonden de eerste Drupa-aankondigingen plaats. Onder andere HP Indigo en Heidelberg onthulden alvast hun primeurs. Dat deden ze vanwege de coronauitbraak via webinars, nog in de veronderstelling dat Drupa eind juni toch in Düsseldorf zou plaatsvinden. Uiteindelijk zou ook uitstel van een ingekorte versie naar 2021 niet bestand blijken tegen de voortdurende onzekerheid onder exposanten en bezoekers. En dus besloot de Messe tot een vierdaagse 'Virtual Drupa', van 20 tot en met 23 april, met online showrooms, webinars en livestreams.

Eind vorige week stond de teller op 199 deelnemende exposanten. Hoewel nog altijd een aantal grote namen ontbreekt (zoals Xerox en Agfa), hebben anderen zich toch weer aangesloten, waaronder Xeikon, Heidelberg, HP, Landa en Komori Die laatste grijpt bijvoorbeeld het moment aan om de langverwachte Impremia NS40 met nanografische inkjettechnologie te introduceren: de eigen versie van de Landa S10.

Wie in een indruk wil krijgen van wat er allemaal op het programma staat, kan het beste deze link volgen naar het overzicht van webinars. Eenmalige (gratis) registratie volstaat voor een bezoek van vier dagen.

Ruim een jaar geleden vonden de eerste Drupa-aankondigingen plaats. Onder andere HP Indigo en Heidelberg onthulden alvast hun primeurs. Dat deden ze vanwege de coronauitbraak via webinars, nog in de veronderstelling dat Drupa eind juni toch in Düsseldorf zou plaatsvinden. Uiteindelijk zou ook uitstel van een ingekorte versie naar 2021 niet bestand blijken tegen de voortdurende onzekerheid onder exposanten en bezoekers. En dus besloot de Messe tot een vierdaagse 'Virtual Drupa', van 20 tot en met 23 april, met online showrooms, webinars en livestreams.Eind vorige week stond de teller op 199 deelnemende exposanten. Hoewel nog altijd een aantal grote namen ontbreekt (zoals Xerox en Agfa), hebben anderen zich toch weer aangesloten, waaronder Xeikon, Heidelberg, HP, Landa en Komori Die laatste grijpt bijvoorbeeld het moment aan om de langverwachte Impremia NS40 met nanografische inkjettechnologie te introduceren: de eigen versie van de Landa S10.Wie in een indruk wil krijgen van wat er allemaal op het programma staat, kan het beste deze link volgen naar het overzicht van webinars. Eenmalige (gratis) registratie volstaat voor een bezoek van vier dagen.