-De eerste van 6 topics die de fabrikant onder de aandacht bracht, is de automatisering en robotisering van de CTP-omgeving. Het automatisch laden van de platen gebeurt door middel van een robot: snelheid tot 80 platen per uur, afhankelijk van het plaatformaat (tot 5 verschillende formaten mogelijk). Met de oplossing wordt robotica geïntroduceerd in de automatisatie van de CTP-afdeling. De robotoplossing wordt momenteel aangeboden voor de VLF-plaatbelichters, vanaf 36 pagina's en meer. Een eerste robot-CTP configuratie is voor een Deense klant.

-Spir@l Screen is een nieuwe rastertechnologie die betere kwaliteit (beter contrast; meer details; minder moiré; betere schaduwpartijen en huidtinten; getrouwere blauwtinten, geen purper) oplevert en het inktverbruik reduceert met gemiddeld 9%. Het kan ook bovenop GCR toegepast worden. De nieuwe rastertechnologie is bedoeld voor de offsetdruktechniek: verpakkingsoffset, heatset en coldset.

-Eclipse is de procesloze plaat van Agfa, geschikt voor gebruik met conventionele, H-UV en LED-UV inkten. Agfa wijst op het stabiele beeldcontrast van de plaat, ook in de tijd, en de hoge krasweerstand. Adamas is de chemievrije plaat ('zero water') voor oplagen tot 350.000 exemplaren (75.000 ex. met UV-inkten).

-Versie 12 van de bekende Apogee prepress workflow. V.12 biedt weer nieuwe extra functionaliteiten en zal beschikbaar zijn vanaf het begin van het vierde kwartaal. Voor Apogee Cloud wordt een abonnementsmodel op basis van het gebruikte datavolume uitgewerkt. Voor de garantie van veiligheid in de cloud, heeft Agfa eigen datacenters en IT-infrastructuur opgezet. Van die Private Cloud Solutions maakt ook de HealthCare divisie van de fabrikant gebruik.

-twee platen voor heatsetoffset: Energy Verve en Adamas (zie hierboven). Energy Verve is een negatief werkende pre-heat thermische fotopolymeerplaat voor oplagen tot 1 miljoen ex.

-Tot slot werden oplossingen voor de krantensector gepresenteerd, waaronder de Arkitex V4 pre-productie workflowsoftware voor kranten en Arkitex Cloud.

-De eerste van 6 topics die de fabrikant onder de aandacht bracht, is de automatisering en robotisering van de CTP-omgeving. Het automatisch laden van de platen gebeurt door middel van een robot: snelheid tot 80 platen per uur, afhankelijk van het plaatformaat (tot 5 verschillende formaten mogelijk). Met de oplossing wordt robotica geïntroduceerd in de automatisatie van de CTP-afdeling. De robotoplossing wordt momenteel aangeboden voor de VLF-plaatbelichters, vanaf 36 pagina's en meer. Een eerste robot-CTP configuratie is voor een Deense klant.-Spir@l Screen is een nieuwe rastertechnologie die betere kwaliteit (beter contrast; meer details; minder moiré; betere schaduwpartijen en huidtinten; getrouwere blauwtinten, geen purper) oplevert en het inktverbruik reduceert met gemiddeld 9%. Het kan ook bovenop GCR toegepast worden. De nieuwe rastertechnologie is bedoeld voor de offsetdruktechniek: verpakkingsoffset, heatset en coldset.-Eclipse is de procesloze plaat van Agfa, geschikt voor gebruik met conventionele, H-UV en LED-UV inkten. Agfa wijst op het stabiele beeldcontrast van de plaat, ook in de tijd, en de hoge krasweerstand. Adamas is de chemievrije plaat ('zero water') voor oplagen tot 350.000 exemplaren (75.000 ex. met UV-inkten).-Versie 12 van de bekende Apogee prepress workflow. V.12 biedt weer nieuwe extra functionaliteiten en zal beschikbaar zijn vanaf het begin van het vierde kwartaal. Voor Apogee Cloud wordt een abonnementsmodel op basis van het gebruikte datavolume uitgewerkt. Voor de garantie van veiligheid in de cloud, heeft Agfa eigen datacenters en IT-infrastructuur opgezet. Van die Private Cloud Solutions maakt ook de HealthCare divisie van de fabrikant gebruik.-twee platen voor heatsetoffset: Energy Verve en Adamas (zie hierboven). Energy Verve is een negatief werkende pre-heat thermische fotopolymeerplaat voor oplagen tot 1 miljoen ex.-Tot slot werden oplossingen voor de krantensector gepresenteerd, waaronder de Arkitex V4 pre-productie workflowsoftware voor kranten en Arkitex Cloud.