HP Inc. en ePac Flexible Packaging maakten een akkoord bekend over de aankoop van vijftig nieuwe digitale persen HP Indigo. De persen worden in bestaande en nieuwe vestigingen van ePac geïnstalleerd. Dat Amerikaanse bedrijf, dat soepele verpakkingen vervaardigt, is wereldwijd actief en de persen moeten de internationale groeistrategie ondersteunen. In de loop van de 18 volgende maanden plant ePac om elf nieuwe fabrieken op vijf continenten te openen. Dat moet het totale aantal vestigingen van de onderneming op 36 brengen.

"ePac stelt zich tot doel om zijn groei te versnellen en om zijn internationale aanwezigheid te versterken. De aankoop van vijftig persen zal ePac in staat stellen om zijn recordproductie van soepele verpakkingen op de digitale persen HP Indigo te verbeteren, en tegelijk om de langdurige samenwerking met HP te versterken", verklaarde Virag Patel, de COO van ePac.

Massale investering

ePac, dat in 2016 opgericht werd, heeft van in het begin in de technologie HP Indigo 2000 geïnvesteerd met de bedoeling om de internationale markt voor soepele verpakkingen in kleine en middelgrote oplagen te veroveren. In 2020 kocht het bedrijf al 26 digitale grootformaatpersen HP Indigo 25000 aan en breidde zo zijn machinepark tot 78 persen uit. ePac werkt voor uiteenlopende marktsegmenten: koffie, dierenvoeding, voedingssupplementen, snacks, biologische voeding, zuivel- en bakkerijproducten, gezondheids- en schoonheidsproducten.

Volgens HP is de bestelling van vijftig nieuwe persen door ePac "de grootste uit de geschiedenis van HP Indigo". Groter dus dan de bestelling die HP in 2021 van Cimpress kreeg, de groep online drukkerijen. HP omschreef Cimpress toen als de eerste internationale klant van HP Indigo.

HP Inc. en ePac Flexible Packaging maakten een akkoord bekend over de aankoop van vijftig nieuwe digitale persen HP Indigo. De persen worden in bestaande en nieuwe vestigingen van ePac geïnstalleerd. Dat Amerikaanse bedrijf, dat soepele verpakkingen vervaardigt, is wereldwijd actief en de persen moeten de internationale groeistrategie ondersteunen. In de loop van de 18 volgende maanden plant ePac om elf nieuwe fabrieken op vijf continenten te openen. Dat moet het totale aantal vestigingen van de onderneming op 36 brengen."ePac stelt zich tot doel om zijn groei te versnellen en om zijn internationale aanwezigheid te versterken. De aankoop van vijftig persen zal ePac in staat stellen om zijn recordproductie van soepele verpakkingen op de digitale persen HP Indigo te verbeteren, en tegelijk om de langdurige samenwerking met HP te versterken", verklaarde Virag Patel, de COO van ePac.ePac, dat in 2016 opgericht werd, heeft van in het begin in de technologie HP Indigo 2000 geïnvesteerd met de bedoeling om de internationale markt voor soepele verpakkingen in kleine en middelgrote oplagen te veroveren. In 2020 kocht het bedrijf al 26 digitale grootformaatpersen HP Indigo 25000 aan en breidde zo zijn machinepark tot 78 persen uit. ePac werkt voor uiteenlopende marktsegmenten: koffie, dierenvoeding, voedingssupplementen, snacks, biologische voeding, zuivel- en bakkerijproducten, gezondheids- en schoonheidsproducten.Volgens HP is de bestelling van vijftig nieuwe persen door ePac "de grootste uit de geschiedenis van HP Indigo". Groter dus dan de bestelling die HP in 2021 van Cimpress kreeg, de groep online drukkerijen. HP omschreef Cimpress toen als de eerste internationale klant van HP Indigo.