De papierdistributeur Antalis, waarvan het hoofdkantoor in Parijs gevestigd is, maakte bekend dat hij enkele emblematische merken van Arjowiggins Scotland heeft overgenomen. Het gaat om de creatiepapieren Conqueror, Curious, Pop'set, Keaykolour en Rives. De fabriek Arjowiggins Scotland, die eind september failliet verklaard werd, heeft sindsdien de productie stilgelegd. Antalis is de distributeur en de internationale partner van Arjowiggins voor het aanbod 'Creative Papers' - en dat al sinds de groep in 2000 tot stand kwam door de afsplitsing van Arjowiggins Appleton, het Brits-Franse bedrijf dat toen als distributeur optrad.

Emblematische merken

"We zijn verheugd dat we het voortbestaan van die emblematische merken kunnen garanderen", verklaarde Xavier Jouvet, directeur Papiers van de groep Antalis. "We zijn al aan het werk om die merken opnieuw op de markt te brengen, met de steun van de beste leveranciers. We werken aan een vernieuwd assortiment waarin kwaliteit en dienstverlening centraal staan. Ondertussen hebben we ook het grootste deel van de bestaande voorraden van de afgewerkte producten van die merken aangekocht. De extra stock en de voorraad die we al in onze magazijnen hebben, moeten ons in staat stellen om in de loop van de volgende maanden aan de vraag van onze klanten tegemoet te komen. Tot we in het eerste trimester van 2023 op een nieuw bevoorradingssysteem overstappen", voegt hij eraan toe.

Antalis zegt ook dat het bedrijf de vijf merken blijft distribueren in landen waar Antalis zelf of de andere distributiebedrijven van het Japanse moederbedrijf Kokusai Pulp & Paper niet rechtstreeks actief zijn. "Het is de bedoeling om die merken aan te bieden via een netwerk van distributiepartners", zegt Xavier Jouvet. Antalis, dat deel uitmaakt van de internationale Japanse groep Kokusai Pulp & Paper, is in Parijs gevestigd, heeft 3800 medewerkers en telt meer dan 100.000 klanten in dertig landen.

Nog altijd overnemers gezocht

De directeurs van Interpath Advisory, de curator van Arjowiggins, zijn nog altijd op zoek naar overnemers voor de twee Britse papierfabrieken van Arjowiggins die sinds 22 september onder curatele staan. Het gaat om de Schotse fabriek van Stoneywood (grafisch papier en verpakkingen) en de Engelse fabriek Chartham (kalk- en innoverende papiersoorten). Volgens een expert waarmee onze Britse collega's van Printweek spraken, hebben potentiële partners zoals Fedrigoni en James Cropper echter al hun eigen concurrerende producten of een bestaand handelspartnership. Fedrigoni heeft overigens onlangs de Spaanse fabriek Guarro Casas van Arjowiggins overgekocht.

De papierdistributeur Antalis, waarvan het hoofdkantoor in Parijs gevestigd is, maakte bekend dat hij enkele emblematische merken van Arjowiggins Scotland heeft overgenomen. Het gaat om de creatiepapieren Conqueror, Curious, Pop'set, Keaykolour en Rives. De fabriek Arjowiggins Scotland, die eind september failliet verklaard werd, heeft sindsdien de productie stilgelegd. Antalis is de distributeur en de internationale partner van Arjowiggins voor het aanbod 'Creative Papers' - en dat al sinds de groep in 2000 tot stand kwam door de afsplitsing van Arjowiggins Appleton, het Brits-Franse bedrijf dat toen als distributeur optrad."We zijn verheugd dat we het voortbestaan van die emblematische merken kunnen garanderen", verklaarde Xavier Jouvet, directeur Papiers van de groep Antalis. "We zijn al aan het werk om die merken opnieuw op de markt te brengen, met de steun van de beste leveranciers. We werken aan een vernieuwd assortiment waarin kwaliteit en dienstverlening centraal staan. Ondertussen hebben we ook het grootste deel van de bestaande voorraden van de afgewerkte producten van die merken aangekocht. De extra stock en de voorraad die we al in onze magazijnen hebben, moeten ons in staat stellen om in de loop van de volgende maanden aan de vraag van onze klanten tegemoet te komen. Tot we in het eerste trimester van 2023 op een nieuw bevoorradingssysteem overstappen", voegt hij eraan toe.Antalis zegt ook dat het bedrijf de vijf merken blijft distribueren in landen waar Antalis zelf of de andere distributiebedrijven van het Japanse moederbedrijf Kokusai Pulp & Paper niet rechtstreeks actief zijn. "Het is de bedoeling om die merken aan te bieden via een netwerk van distributiepartners", zegt Xavier Jouvet. Antalis, dat deel uitmaakt van de internationale Japanse groep Kokusai Pulp & Paper, is in Parijs gevestigd, heeft 3800 medewerkers en telt meer dan 100.000 klanten in dertig landen.De directeurs van Interpath Advisory, de curator van Arjowiggins, zijn nog altijd op zoek naar overnemers voor de twee Britse papierfabrieken van Arjowiggins die sinds 22 september onder curatele staan. Het gaat om de Schotse fabriek van Stoneywood (grafisch papier en verpakkingen) en de Engelse fabriek Chartham (kalk- en innoverende papiersoorten). Volgens een expert waarmee onze Britse collega's van Printweek spraken, hebben potentiële partners zoals Fedrigoni en James Cropper echter al hun eigen concurrerende producten of een bestaand handelspartnership. Fedrigoni heeft overigens onlangs de Spaanse fabriek Guarro Casas van Arjowiggins overgekocht.