De vergelijking van de cijfers is echter bijzonder leerrijk: EcoPrint, een gespecialiseerde beurs met Europese ambities, haalt amper meer bezoekers dan een lokale grafische beurs.

Het succes van een beurs is echter niet alleen uit de cijfers af te lezen. EcoPrint bood een combinatie van kleine stands en seminaries aan. Volgens onze collega Gareth Ward die de beurs bezocht, bleek uit de gestelde vragen een dorst naar kennis - en een gebrek aan informatie. Anderzijds was hij van mening dat op de beurs maar weinig innovaties te zien waren, alvast niet voor wie dit jaar al drupa of Fespa Digital bezocht had.

Bij de ongeveer 80 exposanten waren de leveranciers van de sign-sector (grootformaat printers en de bijhorende verbruiksgoederen) het sterkt vertegenwoordigd. Toch waren er ook grafische leveranciers zoals Heidelberg, Konica Minolta, Ricoh, Xeikon of Xerox present.

De organisatoren bevestigden al dat er volgend jaar een tweede editie van EcoPrint komt, maar dan in samenwerking met de World Publishing Expo (georganiseerd door WAN-Ifra) op 8 en 9 oktober in de Messe Berlin.

De vergelijking van de cijfers is echter bijzonder leerrijk: EcoPrint, een gespecialiseerde beurs met Europese ambities, haalt amper meer bezoekers dan een lokale grafische beurs. Het succes van een beurs is echter niet alleen uit de cijfers af te lezen. EcoPrint bood een combinatie van kleine stands en seminaries aan. Volgens onze collega Gareth Ward die de beurs bezocht, bleek uit de gestelde vragen een dorst naar kennis - en een gebrek aan informatie. Anderzijds was hij van mening dat op de beurs maar weinig innovaties te zien waren, alvast niet voor wie dit jaar al drupa of Fespa Digital bezocht had. Bij de ongeveer 80 exposanten waren de leveranciers van de sign-sector (grootformaat printers en de bijhorende verbruiksgoederen) het sterkt vertegenwoordigd. Toch waren er ook grafische leveranciers zoals Heidelberg, Konica Minolta, Ricoh, Xeikon of Xerox present.De organisatoren bevestigden al dat er volgend jaar een tweede editie van EcoPrint komt, maar dan in samenwerking met de World Publishing Expo (georganiseerd door WAN-Ifra) op 8 en 9 oktober in de Messe Berlin.