"We realiseren onze visie voor de industrie om de toekomst van de verpakkingswereld vorm te geven op basis van de pijlers connectiviteit, digitalisering, automatisering en duurzaamheid", stelde Jean-Pascal Bobst, de CEO van Bobst Group, in Düsseldorf.

Een van de nieuwigheden die Bobst aankondigde op de internationale vakbeurs was de Digital Master, een nieuw end-to-end platform voor vouwkartonnage.

"Door het combineren van drukken, veredeling, kwaliteitscontrole en stansen inline met 100 mpm (meter per minuut), zorgt de Digital Master 55 voor de kortste time-to-market - zelfs met levering op dezelfde dag - en de beste Total Cost of Ownership (TCO) onder druk- en conversieoplossingen", claimt de fabrikant.

Volgens Bobst is de machine, die beschikt over inline en geautomatiseerde drukaanpassingsmogelijkheden en kwaliteitsinspectie, geschikt voor oplages tot 6.000 B1-equivalente vellen. "Waar het de productietijd met maximaal 80 procent kan verkorten en kosten kan verlagen bij korte oplages, terwijl afval, logistiek en downtime die nodig zijn voor traditionele productieprocessen worden geëlimineerd", aldus de machinebouwer.

De Digital Master 55 van Bobst is geschikt voor korte tot middellange oplages.
"We realiseren onze visie voor de industrie om de toekomst van de verpakkingswereld vorm te geven op basis van de pijlers connectiviteit, digitalisering, automatisering en duurzaamheid", stelde Jean-Pascal Bobst, de CEO van Bobst Group, in Düsseldorf.Een van de nieuwigheden die Bobst aankondigde op de internationale vakbeurs was de Digital Master, een nieuw end-to-end platform voor vouwkartonnage."Door het combineren van drukken, veredeling, kwaliteitscontrole en stansen inline met 100 mpm (meter per minuut), zorgt de Digital Master 55 voor de kortste time-to-market - zelfs met levering op dezelfde dag - en de beste Total Cost of Ownership (TCO) onder druk- en conversieoplossingen", claimt de fabrikant.Volgens Bobst is de machine, die beschikt over inline en geautomatiseerde drukaanpassingsmogelijkheden en kwaliteitsinspectie, geschikt voor oplages tot 6.000 B1-equivalente vellen. "Waar het de productietijd met maximaal 80 procent kan verkorten en kosten kan verlagen bij korte oplages, terwijl afval, logistiek en downtime die nodig zijn voor traditionele productieprocessen worden geëlimineerd", aldus de machinebouwer.