Labelexpo Europe, de tweejaarlijkse beurs voor de sector van de etiketten- en verpakkingsdruk, vindt plaats van 11 tot 14 september 2023. Het is de laatste keer dat de beurs in Brussel haar tenten opslaat. Vanaf 2025 verhuist de internationale vakbeurs naar Barcelona.

Voor de editie 2023 heeft BOBST alvast een tip van de sluier opgelicht over de technologieën die het bedrijf naar voren schuift om etiketten en soepele verpakkingen te bedrukken. BOBST zal op zijn stand twee belangrijke productielijnen demonstreren.

De eerste is de modulaire etikettenpers Digital Master 340 All-in-One die in een latere fase uitgebreid kan worden en die de nieuwe UV-inkjettechnologie toepast. De pers drukt met een snelheid van 100 m/min en de bezoekers kunnen zien hoe het systeem Accucheck van BOBST, waar de pers standaard mee uitgerust is, bij volle snelheid een integrale kwaliteitscontrole uitvoert. De volledige configuratie omvat ook flexomodules en een sterk geautomatiseerde stanseenheid om een complete etikettenproductie van A tot Z te demonsteren.

Ruimer kleurengamma

De tweede productielijn wordt gevormd door de hoogwaardige flexopers BOBST Master M6 met de oneECG-technologie waarmee een ruimer kleurengamma gedrukt kan worden. De pers is uitgerust met de drukeenheden V-Flower waarvan de drukcilinders automatisch en snel veranderd kunnen worden. Daardoor kan in één minuut van opdracht gewisseld worden, zonder de pers stil te leggen en met een minimum aan afval. "Op een moment waarop de drukkers met een personeelstekort en met de vraag naar duurzamere oplossingen te maken krijgen, schuift BOBST unieke automatiseringsfuncties naar voren, die helpen om die problemen te beperken", stelt de fabrikant.

"Labelexpo toont de beste innovaties in de etikettensector", aldus Matteo Cardinotti, algemeen directeur en bevoegd voor BOBST Narrow Mid-Web. "De nieuwe productietechnologieën blijven kansen bieden die vroeger gewoonweg niet beschikbaar waren en tijdens de editie 2023 zullen we nog meer nieuwigheden zien."

Labelexpo Europe, de tweejaarlijkse beurs voor de sector van de etiketten- en verpakkingsdruk, vindt plaats van 11 tot 14 september 2023. Het is de laatste keer dat de beurs in Brussel haar tenten opslaat. Vanaf 2025 verhuist de internationale vakbeurs naar Barcelona.Voor de editie 2023 heeft BOBST alvast een tip van de sluier opgelicht over de technologieën die het bedrijf naar voren schuift om etiketten en soepele verpakkingen te bedrukken. BOBST zal op zijn stand twee belangrijke productielijnen demonstreren.De eerste is de modulaire etikettenpers Digital Master 340 All-in-One die in een latere fase uitgebreid kan worden en die de nieuwe UV-inkjettechnologie toepast. De pers drukt met een snelheid van 100 m/min en de bezoekers kunnen zien hoe het systeem Accucheck van BOBST, waar de pers standaard mee uitgerust is, bij volle snelheid een integrale kwaliteitscontrole uitvoert. De volledige configuratie omvat ook flexomodules en een sterk geautomatiseerde stanseenheid om een complete etikettenproductie van A tot Z te demonsteren.De tweede productielijn wordt gevormd door de hoogwaardige flexopers BOBST Master M6 met de oneECG-technologie waarmee een ruimer kleurengamma gedrukt kan worden. De pers is uitgerust met de drukeenheden V-Flower waarvan de drukcilinders automatisch en snel veranderd kunnen worden. Daardoor kan in één minuut van opdracht gewisseld worden, zonder de pers stil te leggen en met een minimum aan afval. "Op een moment waarop de drukkers met een personeelstekort en met de vraag naar duurzamere oplossingen te maken krijgen, schuift BOBST unieke automatiseringsfuncties naar voren, die helpen om die problemen te beperken", stelt de fabrikant."Labelexpo toont de beste innovaties in de etikettensector", aldus Matteo Cardinotti, algemeen directeur en bevoegd voor BOBST Narrow Mid-Web. "De nieuwe productietechnologieën blijven kansen bieden die vroeger gewoonweg niet beschikbaar waren en tijdens de editie 2023 zullen we nog meer nieuwigheden zien."