De visie die CEO Jean-Pascal Bobst ontvouwde tijdens een webinar, sluit nauw aan bij hetgeen zowat iedere machinefabrikant voor ogen heeft . Daarin krijgen machine-intelligentie, software, workflow, automatische end-to-end kwaliteitscontrole en cloud-connectiviteit een steeds groter gewicht toebedeeld. Dat moet bij Bobst gaan leiden tot volledige verpakkingsproductielijnen waarin alle machines en tooling-instrumenten met elkaar praten en data uitwisselen via het open cloud-gebaseerd platform Bobst Connect. "De grootste uitdaging voor drukkers en converters zijn niet de individuele drukmachines, maar de hele workflow waaronder ook de converting." In de visie van Jean-Pascal Bobst gaat connectiviteit nog verder en zijn alle elementen van de toevoerketen voor verpakkingen met elkaar gekoppeld : van merkeneigenaar, designer en productiebedrijf tot en met de retailer.

Bobst stelde voor de productie van vouwkarton en flexibele verpakkingen vervolgens zijn laatste generatie van laminators, flexopersen, stansmachines, vouwdozenkleefmachines en andere innovaties voor. De nieuwigheden zijn een eerste stap in de richting van de nieuwe visie. In september of oktober zal een digitale oplossing voor de productie van golfkartonverpakkingen worden aangekondigd. "We ontwikkelen systemen en machines voor de e-commerce, maar de verpakkingsbehoeften van de e-businessindustrie maken slechts 15% van de totale Europese verpakkingsmarkt uit. Bobst wil een zwaargewicht blijven in die andere 85%."

Jean-Pascal Bobst antwoordde op de vraag van een journalist, of het wegblijven van Drupa niet ingegeven is door kostenbesparingen het volgende : "De agenda 2021 zit al helemaal vol en de coronacrisis heeft een aantal veranderingsprocessen in gang gezet. We focussen voortaan op onze competence & demo centers die we wereldwijd oprichten en waarin we onze klanten de nieuwste technologie kunnen tonen. Als we nog naar Drupa komen zal het vooral zijn om onze visie te etaleren en niet zozeer om machines te tonen."

De visie die CEO Jean-Pascal Bobst ontvouwde tijdens een webinar, sluit nauw aan bij hetgeen zowat iedere machinefabrikant voor ogen heeft . Daarin krijgen machine-intelligentie, software, workflow, automatische end-to-end kwaliteitscontrole en cloud-connectiviteit een steeds groter gewicht toebedeeld. Dat moet bij Bobst gaan leiden tot volledige verpakkingsproductielijnen waarin alle machines en tooling-instrumenten met elkaar praten en data uitwisselen via het open cloud-gebaseerd platform Bobst Connect. "De grootste uitdaging voor drukkers en converters zijn niet de individuele drukmachines, maar de hele workflow waaronder ook de converting." In de visie van Jean-Pascal Bobst gaat connectiviteit nog verder en zijn alle elementen van de toevoerketen voor verpakkingen met elkaar gekoppeld : van merkeneigenaar, designer en productiebedrijf tot en met de retailer.Bobst stelde voor de productie van vouwkarton en flexibele verpakkingen vervolgens zijn laatste generatie van laminators, flexopersen, stansmachines, vouwdozenkleefmachines en andere innovaties voor. De nieuwigheden zijn een eerste stap in de richting van de nieuwe visie. In september of oktober zal een digitale oplossing voor de productie van golfkartonverpakkingen worden aangekondigd. "We ontwikkelen systemen en machines voor de e-commerce, maar de verpakkingsbehoeften van de e-businessindustrie maken slechts 15% van de totale Europese verpakkingsmarkt uit. Bobst wil een zwaargewicht blijven in die andere 85%."Jean-Pascal Bobst antwoordde op de vraag van een journalist, of het wegblijven van Drupa niet ingegeven is door kostenbesparingen het volgende : "De agenda 2021 zit al helemaal vol en de coronacrisis heeft een aantal veranderingsprocessen in gang gezet. We focussen voortaan op onze competence & demo centers die we wereldwijd oprichten en waarin we onze klanten de nieuwste technologie kunnen tonen. Als we nog naar Drupa komen zal het vooral zijn om onze visie te etaleren en niet zozeer om machines te tonen."