Boekbol op veroveringstocht

15/10/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 14/10/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Beeld u even een boek met halfronde pagina's in, niet op een klassieke manier gebonden, maar rond een as die op zijn beurt op een voet gemonteerd is zodat het geheel een wereldbol vormt! Dat opmerkelijke grafische object is het idee van onze collega Marco den Engelsman, hoofdredacteur van het tijdschrift Pers in Nederland.

Boekbol op veroveringstocht

Oorspronkelijk wou Marco zijn vrouw Beate een origineel cadeau geven. Hij had een bundel reisfoto's in de vorm van een wereldbol voor ogen die hij zelf in elkaar geknutseld heeft. Toen hun vriend Freek Kuin van drukkerij Robstolk het voorwerp zag, viel hij achterover: volgens hem had nog nooit iemand zulk een model van boek voorgesteld! Als snel werd het idee gedeponeerd, het merk Boekbol geregistreerd en werden een bedrijf en een website gecreëerd.

Enkele maanden later en na heel wat onderzoek en veel tests komt Boekbol op de markt: een wereldbol met een diameter van 21 cm, met 35 pagina's op papier van 250 gram. En hij draait! En wij kunnen alleen maar zeggen: bravo Marco!

Lees meer over: