Het verhaal van alle Belgische postzegels start in de postzegeldrukkerij te Mechelen. Van hun ontwerp tot hun eindbestemming - op een brief of in een verzameling - leggen ze een hele weg af. Op woensdag 5 juli, vier jaar na de vorige editie, opent de postzegeldrukkerij haar deuren opnieuw voor het grote publiek. De toegang is gratis maar inschrijving vooraf is verplicht. Dit kan via deze link tot 28 juni.

Diepdruk, offset of digitaal

Tijdens het event kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen. Via een uitgestippelde wandelparcours kan elke bezoeker op eigen tempo kennis opdoen over de gebruikte druktechnieken van postzegels en de drukpersen die worden ingezet bij de productie van dichtbij bekijken.

Naast het bezoek aan de postzegeldrukkerij staan er ook andere activiteiten op het programma. Zo kunnen bezoekers hun postzegelcollecties aanvullen met exclusieve koopjes. Voor de verzamelaars gaat die dag de afstempeling uitzonderlijk terug tot zes maanden. Daarnaast zullen ook verschillende postzegelontwerpers, waaronder André Buzin en Marijke Meersman, aanwezig zijn om postzegelblaadjes te signeren.

Het verhaal van alle Belgische postzegels start in de postzegeldrukkerij te Mechelen. Van hun ontwerp tot hun eindbestemming - op een brief of in een verzameling - leggen ze een hele weg af. Op woensdag 5 juli, vier jaar na de vorige editie, opent de postzegeldrukkerij haar deuren opnieuw voor het grote publiek. De toegang is gratis maar inschrijving vooraf is verplicht. Dit kan via deze link tot 28 juni. Tijdens het event kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen. Via een uitgestippelde wandelparcours kan elke bezoeker op eigen tempo kennis opdoen over de gebruikte druktechnieken van postzegels en de drukpersen die worden ingezet bij de productie van dichtbij bekijken.Naast het bezoek aan de postzegeldrukkerij staan er ook andere activiteiten op het programma. Zo kunnen bezoekers hun postzegelcollecties aanvullen met exclusieve koopjes. Voor de verzamelaars gaat die dag de afstempeling uitzonderlijk terug tot zes maanden. Daarnaast zullen ook verschillende postzegelontwerpers, waaronder André Buzin en Marijke Meersman, aanwezig zijn om postzegelblaadjes te signeren.