Met talrijke, unieke druktechnische innovaties en met postzegels in niet-alledaagse vormen bezorgt bpost zijn nieuwe collectie postzegels dit jaar een bijzonder elan. In 2022 zullen er op verschillende datums - 24 januari, 21 maart, 13 juni, 29 augustus en 24 oktober - een twintigtal reeksen in een beperkte oplage verschijnen. Zo kunnen we weldra kennismaken met een nieuw vel postzegels om het honderdjarige bestaan van de Vogelbescherming te herdenken, met een reeks van wolkenpartijen die de kunstenaar Jan de Maesschalck geschilderd heeft of nog met ronde, gelijmde zegels die de Belgische munten tonen. Naast de beperkte reeksen brengt bpost dit jaar ook twee nieuwe permanente edities uit: een rouwzegel en een boekje met vijftig postzegels rond het onderwerp 'groenten'.

Alle illustraties van de postzegels kunt u hier bekijken.

Met de uitgave van deze postzegels richt bpost de aandacht op het probleem van het sociale isolement. Verschijnt op 21 maart 2022.
Bpost eert de Belgische artiest Toots Thielemans. Dit jaar zou de kunstenaar honderd jaar geworden zijn. Het vel zegels heeft de vorm van een vinylplaat met bijhorende hoes. Verschijnt op 21 maart 2022.

180 miljoen postzegels gedrukt in 2021

Hoewel het gebruik van postzegels in vijf jaar met dertig procent verminderd is, blijft de productie ervan een belangrijke activiteit voor de drukkerij van bpost die in Mechelen gevestigd is. In 2021 drukte bpost 180 miljoen postzegels.

We wijzen er ook op dat, sinds 1 januari, de prijs van de postzegels niet aan de inflatie ontsnapt is - de zegels werden tot 18 procent duurder. Volgens bpost wil het bedrijf met de herziening van de tarieven gedeeltelijk de kostenstijging per uitgereikte brief compenseren. Die kostenstijging is een gevolg van de sterke achteruitgang van de briefpost ten voordele van de digitale communicatie.

Met talrijke, unieke druktechnische innovaties en met postzegels in niet-alledaagse vormen bezorgt bpost zijn nieuwe collectie postzegels dit jaar een bijzonder elan. In 2022 zullen er op verschillende datums - 24 januari, 21 maart, 13 juni, 29 augustus en 24 oktober - een twintigtal reeksen in een beperkte oplage verschijnen. Zo kunnen we weldra kennismaken met een nieuw vel postzegels om het honderdjarige bestaan van de Vogelbescherming te herdenken, met een reeks van wolkenpartijen die de kunstenaar Jan de Maesschalck geschilderd heeft of nog met ronde, gelijmde zegels die de Belgische munten tonen. Naast de beperkte reeksen brengt bpost dit jaar ook twee nieuwe permanente edities uit: een rouwzegel en een boekje met vijftig postzegels rond het onderwerp 'groenten'.Alle illustraties van de postzegels kunt u hier bekijken.