-IST Metz, fabrikant van apparatuur en systemen voor UV-droging, gaat tot één derde van de 340 arbeidsplaatsen in zijn vestiging in Nürtingen in Duitsland afbouwen. Door de coronacrisis is het aantal opdrachten teruggevallen maar ook voor de coronacrisis, nam het bedrijf al maatregelen om te besparen op de kosten.

-Sappi verkocht in Q3 (periode tot eind juni) van zijn fiscaal jaar 40% minder papier als het jaar voordien. De redenen: gekelderde reclamebudgetten van consumentgerichte bedrijven en de productiestop van drukkerijen tijdens de corona-lockdown. De firma denkt dat de vraag naar grafisch papier zal afklokken op 70% van het niveau van het jaar voordien.

-Koenig & Bauer meldt 20% minder omzet gedurende de eerste zes maanden van het jaar. De order intake daalde ook met 16%. Het lagere aantal orders wordt in alle divisies gevoeld.

-Bij Bobst ligt de omzet de eerste 6 maanden van dit jaar 28,9 % lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. De firma zegt dat de meeste machineinstallaties en servicewerkzaamheiden die in het tweede kwartaal waren gepland, niet konden worden uitgevoerd vanwege reisbeperkingen door de coronacrisis.

-Müller Martini verkoopt zijn fabriek in Maulburg in Duitsland aan Goebel. MM fabriceerde er tot 2014 variabele rotatieoffsetpersen. Daarna verzorgde het vanuit de fabriek de service van de meer dan 1000 geïnstalleerde persen wereldwijd. Het zal dat blijven doen maar onderdelen, extensies en nieuwe machines in Maulberg, zullen voortaan gefabriceerd worden door Goebel MMD.

-Heidelberg gaat zelf drukken. Het heeft een speciale business unit opgericht voor de industriële ontwikkeling, fabricatie en verkoop van gedrukte en organische elektronica. Het bedrijf is gestart met de productie in de vestiging van Wiesloch-Walldorf. Het investeerde er 5 miljoen euro in een complete productielijn voor gedrukte sensoren (foto).

-UPM sluit de papierfabriek van Chapelle in Grand-Couronne, Frankrijk. Het vond geen overnemer voor de fabriek. De sluiting heeft een impact op de jobs van 228 mensen. Met de sluiting van de fabriek reduceert UPM zijn productiecapaciteit van krantenpapier met 240.000 ton.

-Het Nederlandse Wihabo voegt een B2 HP Indigo 100K toe aan zijn digitale machinepark. Het wordt de eerste operationele pers van dit type in de wereld. Wihabo is bekend om zijn gepersonaliseerde en unieke drukwerkproducten. Het drukt ondermeer de wikkels voor chocoladeproducent Tony's Chocolonely.

-Nog in Nederland investeert de Geostick Group in 4 HP Indigo 6K labelpersen. Het zijn de eerste units van dit type die in de wereld worden geïnstalleerd. Ze worden geplaatst in het nieuwe Geostick Digital Printing Center in Uithoorn.

-IST Metz, fabrikant van apparatuur en systemen voor UV-droging, gaat tot één derde van de 340 arbeidsplaatsen in zijn vestiging in Nürtingen in Duitsland afbouwen. Door de coronacrisis is het aantal opdrachten teruggevallen maar ook voor de coronacrisis, nam het bedrijf al maatregelen om te besparen op de kosten. -Sappi verkocht in Q3 (periode tot eind juni) van zijn fiscaal jaar 40% minder papier als het jaar voordien. De redenen: gekelderde reclamebudgetten van consumentgerichte bedrijven en de productiestop van drukkerijen tijdens de corona-lockdown. De firma denkt dat de vraag naar grafisch papier zal afklokken op 70% van het niveau van het jaar voordien.-Koenig & Bauer meldt 20% minder omzet gedurende de eerste zes maanden van het jaar. De order intake daalde ook met 16%. Het lagere aantal orders wordt in alle divisies gevoeld.-Bij Bobst ligt de omzet de eerste 6 maanden van dit jaar 28,9 % lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. De firma zegt dat de meeste machineinstallaties en servicewerkzaamheiden die in het tweede kwartaal waren gepland, niet konden worden uitgevoerd vanwege reisbeperkingen door de coronacrisis.-Müller Martini verkoopt zijn fabriek in Maulburg in Duitsland aan Goebel. MM fabriceerde er tot 2014 variabele rotatieoffsetpersen. Daarna verzorgde het vanuit de fabriek de service van de meer dan 1000 geïnstalleerde persen wereldwijd. Het zal dat blijven doen maar onderdelen, extensies en nieuwe machines in Maulberg, zullen voortaan gefabriceerd worden door Goebel MMD.-Heidelberg gaat zelf drukken. Het heeft een speciale business unit opgericht voor de industriële ontwikkeling, fabricatie en verkoop van gedrukte en organische elektronica. Het bedrijf is gestart met de productie in de vestiging van Wiesloch-Walldorf. Het investeerde er 5 miljoen euro in een complete productielijn voor gedrukte sensoren (foto).-UPM sluit de papierfabriek van Chapelle in Grand-Couronne, Frankrijk. Het vond geen overnemer voor de fabriek. De sluiting heeft een impact op de jobs van 228 mensen. Met de sluiting van de fabriek reduceert UPM zijn productiecapaciteit van krantenpapier met 240.000 ton.-Het Nederlandse Wihabo voegt een B2 HP Indigo 100K toe aan zijn digitale machinepark. Het wordt de eerste operationele pers van dit type in de wereld. Wihabo is bekend om zijn gepersonaliseerde en unieke drukwerkproducten. Het drukt ondermeer de wikkels voor chocoladeproducent Tony's Chocolonely.-Nog in Nederland investeert de Geostick Group in 4 HP Indigo 6K labelpersen. Het zijn de eerste units van dit type die in de wereld worden geïnstalleerd. Ze worden geplaatst in het nieuwe Geostick Digital Printing Center in Uithoorn.