Canon toont de nieuwe LabelStream LS2000 digitale etikettenprinter tijdens Drupa, het gaat om de eerste publieke preview buiten Japan. De LabelStream LS2000, Canons eerste inkjet labelprinter op waterbasis, is ontworpen voor labelprinting op industriële schaal. De printer is vanaf 2025 verkrijgbaar in de EMEA-regio en print CMYK plus wit op zelfklevende substraten, met een nieuwe inktset die is ontworpen om te voldoen aan de voedselveiligheidsnormen.

Op de Canon-stand op Drupa zullen live etikettenproductie op papier en folie te zien zijn, waarbij de etiketten worden geprint op de LabelStream LS2000, die vervolgens op de stand klaar zijn voor lakken, stansen en snijden op een nearline converteersysteem van Grafisk Maskinfabrik. Er zullen ook printvoorbeelden beschikbaar zijn van de Edale FL3 flexografische etikettenprinter van de Canon-groep.

Digitaal printen op golfkarton

Canon heeft ook ambities in de golfkarton printmarkt. De Japanse groep zal op Drupa een concept introduceren voor een sheetfed single-pass golfkartonprinter. De industriële printer is bedoeld voor golfkartonverpakkingsproducenten en ontworpen om offsetachtige printkwaliteit te combineren met een printbreedte van 1,7 m, een productiviteit tot 8.000 m²/uur en nieuwe niveaus van kostenefficiëntie. Een 3D-model, printvoorbeelden en technologie-animaties van het systeem zullen te zien zijn op de stand.

Canon kondigt de ontwikkeling aan van een sheetfed single-pass digitale golfkartonprinter.

Inline vouwkartonproductieproces

Dankzij de overname van Edale in 2022 is Canon nu ook actief op de vouwkartonmarkt. Tijdens Drupa wordt een inline vouwkartonproductieproces getoond, waarbij voorbedrukte rollen worden gebruikt die vervolgens live worden verfraaid op de Edale FL5-Single-Pass Carton Production-lijn, waarbij koudfolie, cast & cure of vernis wordt toegevoegd. Het karton gaat inline naar de Edale FDC600 vlakbed stansmachine voor snijden, rillen, brailleren/embosseren en afval strippen, waardoor in één stap afgewerkte kartonnen samples worden afgeleverd.

Ook een compacte configuratie van de Edale FL5 Carton Production-lijn zal te zien zijn in Düsseldorf.
Canon toont de nieuwe LabelStream LS2000 digitale etikettenprinter tijdens Drupa, het gaat om de eerste publieke preview buiten Japan. De LabelStream LS2000, Canons eerste inkjet labelprinter op waterbasis, is ontworpen voor labelprinting op industriële schaal. De printer is vanaf 2025 verkrijgbaar in de EMEA-regio en print CMYK plus wit op zelfklevende substraten, met een nieuwe inktset die is ontworpen om te voldoen aan de voedselveiligheidsnormen.Op de Canon-stand op Drupa zullen live etikettenproductie op papier en folie te zien zijn, waarbij de etiketten worden geprint op de LabelStream LS2000, die vervolgens op de stand klaar zijn voor lakken, stansen en snijden op een nearline converteersysteem van Grafisk Maskinfabrik. Er zullen ook printvoorbeelden beschikbaar zijn van de Edale FL3 flexografische etikettenprinter van de Canon-groep.Canon heeft ook ambities in de golfkarton printmarkt. De Japanse groep zal op Drupa een concept introduceren voor een sheetfed single-pass golfkartonprinter. De industriële printer is bedoeld voor golfkartonverpakkingsproducenten en ontworpen om offsetachtige printkwaliteit te combineren met een printbreedte van 1,7 m, een productiviteit tot 8.000 m²/uur en nieuwe niveaus van kostenefficiëntie. Een 3D-model, printvoorbeelden en technologie-animaties van het systeem zullen te zien zijn op de stand.Dankzij de overname van Edale in 2022 is Canon nu ook actief op de vouwkartonmarkt. Tijdens Drupa wordt een inline vouwkartonproductieproces getoond, waarbij voorbedrukte rollen worden gebruikt die vervolgens live worden verfraaid op de Edale FL5-Single-Pass Carton Production-lijn, waarbij koudfolie, cast & cure of vernis wordt toegevoegd. Het karton gaat inline naar de Edale FDC600 vlakbed stansmachine voor snijden, rillen, brailleren/embosseren en afval strippen, waardoor in één stap afgewerkte kartonnen samples worden afgeleverd.