De nieuwe vellenpers is volgens Jennifer Kolloczek, senior director, Marketing & Innovation, Production Printing bij Canon EMEA, bedoeld om de meer arbeidsintensieve, kleine oplages - die momenteel op offsetpersen worden gedrukt - over te brengen naar inkjet-productieprinters.

Industriële productiviteit

De VarioPress iV7 kan tot 8.700 B2 4/0-prints per uur produceren (4.350 B2 4/4-prints per uur), ongeacht het mediagewicht. "De printer levert een continue industriële productiviteit met minimale interventie van de operator, omdat de controle van de printkop en de beeldkwaliteit zijn geautomatiseerd en de inkt kan worden bijgevuld zonder de print-productie te stoppen", duidt Canon.

In een 24/6 productie kan een volume gehaald worden van 4,5 miljoen B2-prints per maand. Op de Canon-stand in Düsseldorf was een animatie te zien van de nieuwe inkjetpers. In de Canon-vestiging in Venlo staat een prototype van de pers. De eerste installaties van de VarioPress iV7 in de EMEA-regio zullen in de tweede helft van 2025 plaatsvinden.

De VarioPress iV7 voegt zich bij de nieuwe VarioPrint iX1700 en de VarioPrint iX3200/2100 en vormt zo een Canon-portfolio van sheetfed inkjet-productieprinters dat maandelijkse volumes aankan van 300.000 A4-prints tot 4,5 miljoen B2-prints.

De VarioPress iV7 kan 8.700 B2 4/0-vellen per uur produceren op gecoate en ongecoate media tot 450 g/m².

B2+ productiecapaciteit

Met een papierformaat tot 750 x 614 mm biedt de VarioPress iV7 een B2+ productiecapaciteit. De pers is volgens Canon geschikt voor een breed scala aan toepassingen zoals tijdschriften, catalogi, boeken en marketingmateriaal tot direct mail, ansichtkaarten en visitekaartjes. "Met zijn luchtondersteunde, rechte en vlakke papierbaan en zijn innovatieve tweetraps fixatieproces ondersteunt de printer een breed aanbod gecoate en ongecoate media tot 450 g/m², inclusief geselecteerde kartonsoorten, en kan het zware media verwerken op volle nominale snelheid voor een probleemloze, snelle productie van hoogwaardige toepassingen", stelt Canon.

"De VarioPress iV7 heeft 1.200 dpi printkoppen en pigmentinkten op waterbasis die, in combinatie met de ColorGrip conditioneringsvloeistof van Canon, levensechte kleuren, fijne tekst en nauwkeurige lijndetails reproduceren. Daarnaast maakt de multilevel modulatie van de druppelgrootte verschillende druppelvolumes mogelijk, wat zorgt voor een hoge printkwaliteit en een uitstekende inktefficiëntie", aldus de fabrikant.

Met een papierformaat tot 750 x 614 mm biedt de VarioPress iV7 een B2+ productiecapaciteit.
De nieuwe vellenpers is volgens Jennifer Kolloczek, senior director, Marketing & Innovation, Production Printing bij Canon EMEA, bedoeld om de meer arbeidsintensieve, kleine oplages - die momenteel op offsetpersen worden gedrukt - over te brengen naar inkjet-productieprinters.De VarioPress iV7 kan tot 8.700 B2 4/0-prints per uur produceren (4.350 B2 4/4-prints per uur), ongeacht het mediagewicht. "De printer levert een continue industriële productiviteit met minimale interventie van de operator, omdat de controle van de printkop en de beeldkwaliteit zijn geautomatiseerd en de inkt kan worden bijgevuld zonder de print-productie te stoppen", duidt Canon.In een 24/6 productie kan een volume gehaald worden van 4,5 miljoen B2-prints per maand. Op de Canon-stand in Düsseldorf was een animatie te zien van de nieuwe inkjetpers. In de Canon-vestiging in Venlo staat een prototype van de pers. De eerste installaties van de VarioPress iV7 in de EMEA-regio zullen in de tweede helft van 2025 plaatsvinden.De VarioPress iV7 voegt zich bij de nieuwe VarioPrint iX1700 en de VarioPrint iX3200/2100 en vormt zo een Canon-portfolio van sheetfed inkjet-productieprinters dat maandelijkse volumes aankan van 300.000 A4-prints tot 4,5 miljoen B2-prints.Met een papierformaat tot 750 x 614 mm biedt de VarioPress iV7 een B2+ productiecapaciteit. De pers is volgens Canon geschikt voor een breed scala aan toepassingen zoals tijdschriften, catalogi, boeken en marketingmateriaal tot direct mail, ansichtkaarten en visitekaartjes. "Met zijn luchtondersteunde, rechte en vlakke papierbaan en zijn innovatieve tweetraps fixatieproces ondersteunt de printer een breed aanbod gecoate en ongecoate media tot 450 g/m², inclusief geselecteerde kartonsoorten, en kan het zware media verwerken op volle nominale snelheid voor een probleemloze, snelle productie van hoogwaardige toepassingen", stelt Canon."De VarioPress iV7 heeft 1.200 dpi printkoppen en pigmentinkten op waterbasis die, in combinatie met de ColorGrip conditioneringsvloeistof van Canon, levensechte kleuren, fijne tekst en nauwkeurige lijndetails reproduceren. Daarnaast maakt de multilevel modulatie van de druppelgrootte verschillende druppelvolumes mogelijk, wat zorgt voor een hoge printkwaliteit en een uitstekende inktefficiëntie", aldus de fabrikant.