Tegelijkertijd noteerde Bpost, mede vanwege de coronamaatregelen, volgens voormalig ceo Jean-Paul Van Avermaet in 2020 "een ongeziene groei voor onze binnenlandse pakjesvolumes en onze internationale e-commerce-activiteiten". Er werden in 2020 per dag gemiddeld 5,8 miljoen brieven bezorgd, en 537.000 pakjes afgeleverd. De 'Mail & Retail'-activiteiten zijn goed voor 42 procent van de omzet, 'Parcels & Logistics' voor 58 procent.

De pandemie heeft de transformatie tot 'e-commerce dienstverlener' versneld, stelt het bedrijf. Die ontwikkeling zet zich naar verwachting ook in 2021 voort. Bpost voorziet een verdere afname van het postvolume in België van tussen de -9 en -11 procent, terwijl voor Parcels & Logistics van een groei tussen de 5 en 9 procent wordt uitgegaan.

Tegelijkertijd noteerde Bpost, mede vanwege de coronamaatregelen, volgens voormalig ceo Jean-Paul Van Avermaet in 2020 "een ongeziene groei voor onze binnenlandse pakjesvolumes en onze internationale e-commerce-activiteiten". Er werden in 2020 per dag gemiddeld 5,8 miljoen brieven bezorgd, en 537.000 pakjes afgeleverd. De 'Mail & Retail'-activiteiten zijn goed voor 42 procent van de omzet, 'Parcels & Logistics' voor 58 procent.De pandemie heeft de transformatie tot 'e-commerce dienstverlener' versneld, stelt het bedrijf. Die ontwikkeling zet zich naar verwachting ook in 2021 voort. Bpost voorziet een verdere afname van het postvolume in België van tussen de -9 en -11 procent, terwijl voor Parcels & Logistics van een groei tussen de 5 en 9 procent wordt uitgegaan.