Drupa, de grootste ontmoetingsplaats van vakmensen uit de grafische wereld, heeft recent enkele wijzigingen ondergaan: de beurs duurt nu 11 dagen in plaats van 14 en vindt om de drie jaar plaats en niet meer om de vier jaar. Er is echter wel een traditie die blijft: de officiële hymne - de eerste keer dat er een hymne te horen viel, was in 1986. De nieuwe 'Drupa Song' werd op 29 februari laatstleden tijdens een persconferentie in Düsseldorf in avant-première aan een honderdtal journalisten voorgesteld. Het lied zal elke ochtend te horen zijn wanneer het tentoonstellingscentrum van Düsseldorf de deuren opent.

De Drupa Song voor de editie 2016 werd gecomponeerd door Dieter Falk, professor muziek aan de Robert Schumann Academy van Düsseldorf en een meermaals bekroond pianist. De stem is die van de Zuid-Afrikaanse soulzangeres Bonita Niessen. De zangeres kreeg haar eerste platencontract in Duitsland, toen ze 19 was. Sindsdien heeft ze opgetreden met artiesten zoals Helene Fischer, Michael Bublé, Bootsy Collins, enz.

Oh ja, de drupa loopt van 31 mei tot 10 juni eerstkomend in Düsseldorf (Duitsland).

Drupa, de grootste ontmoetingsplaats van vakmensen uit de grafische wereld, heeft recent enkele wijzigingen ondergaan: de beurs duurt nu 11 dagen in plaats van 14 en vindt om de drie jaar plaats en niet meer om de vier jaar. Er is echter wel een traditie die blijft: de officiële hymne - de eerste keer dat er een hymne te horen viel, was in 1986. De nieuwe 'Drupa Song' werd op 29 februari laatstleden tijdens een persconferentie in Düsseldorf in avant-première aan een honderdtal journalisten voorgesteld. Het lied zal elke ochtend te horen zijn wanneer het tentoonstellingscentrum van Düsseldorf de deuren opent.De Drupa Song voor de editie 2016 werd gecomponeerd door Dieter Falk, professor muziek aan de Robert Schumann Academy van Düsseldorf en een meermaals bekroond pianist. De stem is die van de Zuid-Afrikaanse soulzangeres Bonita Niessen. De zangeres kreeg haar eerste platencontract in Duitsland, toen ze 19 was. Sindsdien heeft ze opgetreden met artiesten zoals Helene Fischer, Michael Bublé, Bootsy Collins, enz.Oh ja, de drupa loopt van 31 mei tot 10 juni eerstkomend in Düsseldorf (Duitsland).