De HP Indigo 100K draait al sinds augustus 2019 in de digitale drukafdeling van de Duitse productievestiging van Onlineprinters in Neustadt an der Aisch. De ingenieurs van HP werkten samen met de digitale drukwerkexperts van Onlineprinters om de nieuwe machine op de markt te brengen.

Na de testfase heeft Onlineprinters de HP Indigo 100K aangeschaft. De onlinedrukker heeft zijn digitale drukafdeling voortdurend uitgebreid als reactie op het veranderende koopgedrag van klanten die al enkele jaren vaker kleinere oplages bestellen. "Het bestellen van een jaarvoorraad brochures behoort tot het verleden, vooral omdat de inhoud up-to-date moet zijn", zegt Jürgen Winkler (foto), bedrijfsleider van Onlineprinters. Onlineprinters schat dat in 2021 ongeveer de helft van alle orders met behulp van digitale druktechnologie zal worden geproduceerd.

De vierkleuren HP Indigo 100K Digital Press is de eerste pers van het nieuwe Series 5 platform. De snelheid van 6000 vel per uur wordt gehaald in simplex-productie met de driekleurenmodus. In de vierkleurenmodus is de snelheid 4500 vel per uur, in 4/4 is dat 2250 vel per uur. De 100K is geschikt voor productievolumes van meer dan 1 miljoen B2 duplexvellen per maand.

De HP Indigo 100K draait al sinds augustus 2019 in de digitale drukafdeling van de Duitse productievestiging van Onlineprinters in Neustadt an der Aisch. De ingenieurs van HP werkten samen met de digitale drukwerkexperts van Onlineprinters om de nieuwe machine op de markt te brengen.Na de testfase heeft Onlineprinters de HP Indigo 100K aangeschaft. De onlinedrukker heeft zijn digitale drukafdeling voortdurend uitgebreid als reactie op het veranderende koopgedrag van klanten die al enkele jaren vaker kleinere oplages bestellen. "Het bestellen van een jaarvoorraad brochures behoort tot het verleden, vooral omdat de inhoud up-to-date moet zijn", zegt Jürgen Winkler (foto), bedrijfsleider van Onlineprinters. Onlineprinters schat dat in 2021 ongeveer de helft van alle orders met behulp van digitale druktechnologie zal worden geproduceerd.De vierkleuren HP Indigo 100K Digital Press is de eerste pers van het nieuwe Series 5 platform. De snelheid van 6000 vel per uur wordt gehaald in simplex-productie met de driekleurenmodus. In de vierkleurenmodus is de snelheid 4500 vel per uur, in 4/4 is dat 2250 vel per uur. De 100K is geschikt voor productievolumes van meer dan 1 miljoen B2 duplexvellen per maand.