Antalis Interior Design Award is een wedstrijd voor interieurontwerpers, architecten, drukkers, adverteerders en designstudenten. De wedstrijd zet onder andere de sector van de interieurdecoratie in de schijnwerpers door de mooiste creaties waarbij minstens één product uit de Coala-catalogus van Antalis gebruikt is, te bekronen. Voor de eerste editie werden 342 projecten uit 29 landen ingeschreven. Een jury van 7 experts uit Europa en Amerika, onder voorzitterschap van de Franse scenograaf en museumontwerper François Confino, koos de winnaars. Er werden negen awards uitgereikt: zes prijzen voor gerealiseerde projecten, twee prijzen voor 3D-projecten en een publieksprijs. De kandidaten konden zich inschrijven voor verschillende categorieën: hotels, restaurants, winkels, kantoren, woningen, openbare ruimtes en 3D-ontwerpen. Interieurarchitecte Charlotte Liénard, de enige Belgische kandidaat die een bekroning kreeg, veroverde de tweede plaats in de categorie '3D-project'. Charlotte, die uit Frankrijk komt en in 2016 een master interieurarchitectuur in Bergen haalde, werkt en leeft vandaag in Brussel.

Charlotte Liénard ontwierp de 'Violine Office', een project voor de decoratie van een kantoor op basis van verschillende tinten paars en bordeaux. Kleuren die het volgens Charlotte mogelijk maken om een kantoor te creëren waarin het fijn werken is en waar medewerkers motivatie en energie kunnen vinden. Om een muur in de bureauruimte te decoreren, werden twee wallpapers op maat vervaardigd met digitaal bedrukte Coala-producten van Antalis.

Om de mooiste realisaties te promoten, brengt Antalis in de loop van de volgende maanden 10.000 exemplaren van 'The Book' uit. De verschillende creaties worden ook tentoongesteld op evenementen en vakbeurzen zoals Architect@Work en DSCOOP.

De volledige lijst met winnaars: Jörg Stein (Duitsland), Dessins Laustsen (Denemarken), Grzegorz Lelek (Polen), Lukasz Klimasara (Polen), Paul Sharpe (Verenigd Koninkrijk), John Hardaker (Verenigd Koninkrijk), Diana Chivu (Roemenië), Pedro Bastos (Portugal), Charlotte Liénard (België), Lachezar Ivanov (Bulgarije) en Christophe Koziel (Frankrijk).

Categorie Habitat: Christophe Koziel (Frankrijk) - 'Tin Tiles by Koziel'

Categorie Bureau: John Hardaker van drukkerij Graphicomm Digital (Engeland) - 'Shipping Container'

1e prijs 3D-project: Diana Chivu, Visual Creator & Interior Designer (Roemenië) - 'Reinvented Chalet'

Publieksprijs: Lachezar Ivanov van drukkerij J-Point (Bulgarije) - 'Custom Home'

Antalis Interior Design Award is een wedstrijd voor interieurontwerpers, architecten, drukkers, adverteerders en designstudenten. De wedstrijd zet onder andere de sector van de interieurdecoratie in de schijnwerpers door de mooiste creaties waarbij minstens één product uit de Coala-catalogus van Antalis gebruikt is, te bekronen. Voor de eerste editie werden 342 projecten uit 29 landen ingeschreven. Een jury van 7 experts uit Europa en Amerika, onder voorzitterschap van de Franse scenograaf en museumontwerper François Confino, koos de winnaars. Er werden negen awards uitgereikt: zes prijzen voor gerealiseerde projecten, twee prijzen voor 3D-projecten en een publieksprijs. De kandidaten konden zich inschrijven voor verschillende categorieën: hotels, restaurants, winkels, kantoren, woningen, openbare ruimtes en 3D-ontwerpen. Interieurarchitecte Charlotte Liénard, de enige Belgische kandidaat die een bekroning kreeg, veroverde de tweede plaats in de categorie '3D-project'. Charlotte, die uit Frankrijk komt en in 2016 een master interieurarchitectuur in Bergen haalde, werkt en leeft vandaag in Brussel.Charlotte Liénard ontwierp de 'Violine Office', een project voor de decoratie van een kantoor op basis van verschillende tinten paars en bordeaux. Kleuren die het volgens Charlotte mogelijk maken om een kantoor te creëren waarin het fijn werken is en waar medewerkers motivatie en energie kunnen vinden. Om een muur in de bureauruimte te decoreren, werden twee wallpapers op maat vervaardigd met digitaal bedrukte Coala-producten van Antalis.Om de mooiste realisaties te promoten, brengt Antalis in de loop van de volgende maanden 10.000 exemplaren van 'The Book' uit. De verschillende creaties worden ook tentoongesteld op evenementen en vakbeurzen zoals Architect@Work en DSCOOP.De volledige lijst met winnaars: Jörg Stein (Duitsland), Dessins Laustsen (Denemarken), Grzegorz Lelek (Polen), Lukasz Klimasara (Polen), Paul Sharpe (Verenigd Koninkrijk), John Hardaker (Verenigd Koninkrijk), Diana Chivu (Roemenië), Pedro Bastos (Portugal), Charlotte Liénard (België), Lachezar Ivanov (Bulgarije) en Christophe Koziel (Frankrijk).Categorie Habitat: Christophe Koziel (Frankrijk) - 'Tin Tiles by Koziel'Categorie Bureau: John Hardaker van drukkerij Graphicomm Digital (Engeland) - 'Shipping Container'1e prijs 3D-project: Diana Chivu, Visual Creator & Interior Designer (Roemenië) - 'Reinvented Chalet'Publieksprijs: Lachezar Ivanov van drukkerij J-Point (Bulgarije) - 'Custom Home'