De eerste editie van 'drukdrukdruk' kende zoveel bijval dat het festival nu in de drie Belgische gewesten georganiseerd wordt. De Franstalige tegenhanger werd 'Viens vite, on imprime!' gedoopt. Dit feest van de grafische technieken en beroepen is oorspronkelijk een idee van 'Kunstwerkt', een Vlaamse culturele organisatie uit Gent. Tijdens het hele weekend wordt een honderdtal activiteiten rondom de drukkerij georganiseerd. Ateliers worden speciaal voor de gelegenheid geopend zodat de bezoekers kennis kunnen maken met een bijzonder ambacht dat uiteenlopende vormen kan aannemen. Daarbij komt een groot aantal technieken aan bod: risografie, linografie, zeefdruk, monotype, enz.

'drukdrukdruk' wil de grafische wereld ontsluiten en de bezoekers zin geven om met hun handen aan de slag te gaan. Zoals naamkaartjes creëren in de Academie van Anderlecht, een miniherbarium realiseren in het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen, een initiatie in Japanse houtsneden volgen in Studio 8 van Aarschot, een zeefdruktafel ontwerpen in de Academie van Gent, een initiatie in zeefdruk op papier bij SERI-Z in Luik bijwonen, of nog etsen en drukken in het Maison de l'Imprimerie (Thuin).

De affiche van het evenement werd door het Gentse Topy Copy in risografie gerealiseerd.

Meer informatie plus het volledige programma vindt u op de website van drukdrukdruk.

De eerste editie van 'drukdrukdruk' kende zoveel bijval dat het festival nu in de drie Belgische gewesten georganiseerd wordt. De Franstalige tegenhanger werd 'Viens vite, on imprime!' gedoopt. Dit feest van de grafische technieken en beroepen is oorspronkelijk een idee van 'Kunstwerkt', een Vlaamse culturele organisatie uit Gent. Tijdens het hele weekend wordt een honderdtal activiteiten rondom de drukkerij georganiseerd. Ateliers worden speciaal voor de gelegenheid geopend zodat de bezoekers kennis kunnen maken met een bijzonder ambacht dat uiteenlopende vormen kan aannemen. Daarbij komt een groot aantal technieken aan bod: risografie, linografie, zeefdruk, monotype, enz.'drukdrukdruk' wil de grafische wereld ontsluiten en de bezoekers zin geven om met hun handen aan de slag te gaan. Zoals naamkaartjes creëren in de Academie van Anderlecht, een miniherbarium realiseren in het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen, een initiatie in Japanse houtsneden volgen in Studio 8 van Aarschot, een zeefdruktafel ontwerpen in de Academie van Gent, een initiatie in zeefdruk op papier bij SERI-Z in Luik bijwonen, of nog etsen en drukken in het Maison de l'Imprimerie (Thuin).De affiche van het evenement werd door het Gentse Topy Copy in risografie gerealiseerd.Meer informatie plus het volledige programma vindt u op de website van drukdrukdruk.