Door de toepassing van de wet op de continuïteit kan Goekint tot 10 augustus niet failliet verklaard worden. In deze periode moet het op zoek naar kandidaat-overnemers voor het hele bedrijf of delen ervan. Volgens de directie is de economische crisis de aanleiding voor de slechte cijfers van het bedrijf. Het levert vooral drukwerk aan bank- en verzekeringsinstellingen. Al van voor de aanvraag tot bescherming voert Goekint onderhandelingen met een mogelijke overnemer uit Hoboken (nvdr: Albe De Coker). Drukkerij Goekint zou in Oostende blijven, maar zou wel herstructureren. Het is wel niet zeker of alle werknemers kunnen blijven.

Drukkerij Goekint is opgericht in 1929 door Arthur Goekint in Bredene. Op initiatief van zijn zoon en oud-burgemeester van Oostende verhuisde het bedrijf naar de stad aan zee en groeide uit tot de grootste drukkerij van de streek met een omzet van 7,5 miljoen euro. Enkele jaren geleden nog kreeg het bedrijf als één van de eerste in ons land het FSC-keurmerk. Het maakte van duurzaam ondernemen de bedrijfspolitiek en investeerde zelfs 12 miljoen euro in nieuwe productiecapaciteit.

Door de toepassing van de wet op de continuïteit kan Goekint tot 10 augustus niet failliet verklaard worden. In deze periode moet het op zoek naar kandidaat-overnemers voor het hele bedrijf of delen ervan. Volgens de directie is de economische crisis de aanleiding voor de slechte cijfers van het bedrijf. Het levert vooral drukwerk aan bank- en verzekeringsinstellingen. Al van voor de aanvraag tot bescherming voert Goekint onderhandelingen met een mogelijke overnemer uit Hoboken (nvdr: Albe De Coker). Drukkerij Goekint zou in Oostende blijven, maar zou wel herstructureren. Het is wel niet zeker of alle werknemers kunnen blijven.Drukkerij Goekint is opgericht in 1929 door Arthur Goekint in Bredene. Op initiatief van zijn zoon en oud-burgemeester van Oostende verhuisde het bedrijf naar de stad aan zee en groeide uit tot de grootste drukkerij van de streek met een omzet van 7,5 miljoen euro. Enkele jaren geleden nog kreeg het bedrijf als één van de eerste in ons land het FSC-keurmerk. Het maakte van duurzaam ondernemen de bedrijfspolitiek en investeerde zelfs 12 miljoen euro in nieuwe productiecapaciteit.