ACV-vakbondssecretaris Dominiek Lafaut bevestigt het bericht aan Grafisch Nieuws. Er volgt in het kader van de wet Renault een collectief ontslag naar aanleiding van de vereffening van het bedrijf. Er kon geen sociaal plan worden onderhandeld omdat de financiële middelen daarvoor ontbreken. De lonen van mei worden niet uitbetaald, evenmin als het vakantiegeld voor bedienden. Er zal voor de uitbetaling van achterstallige vergoedingen een beroep worden gedaan op het Fonds voor sluiting van ondernemingen (FSO). Bij Hoorens Printing gaan om en bij de 70 arbeidsplaatsen (50 arbeiders en 20 bedienden) verloren. M.B.P. Binders, het afwerkingsbedrijf van de drukkerij, gaat eveneens in vereffening. Ook daar verliezen 20 mensen hun baan. Benoit Beele van Belexa Advocaten uit Kortrijk is door de aandeelhouders gevraagd als vereffenaar op te treden.

Grafimon - het bedrijf dat de platen maakt en diversificeerde met digitaal printen - en waarin Christophe Hoorens gedelegeerd bestuurder is als vertegenwoordiger van de vennootschap Chyvmar, is niet bij de vereffening betrokken.

Het familiebedrijf Hoorens Printing ging begin de jaren 60 van start. In 1976 werd de eerste heatsetrotatiepers in gebruik genomen. De drukkerij is gespecialiseerd in de rotatiedruk en afwerking van brochures, reclamefolders, catalogi, tijdschriften, magazines, huis-aan-huisbladen en aanverwant drukwerk en exporteert naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Het is een zeer investeringsintensieve en competitieve markt waarop ook een dominante speler als Koninklijke Drukkerij Em. De Jong actief is. Die harde concurrentie, oplopende schulden, dalende omzetten, krappe verkoopmarges, afgesprongen overnamegesprekken en de gevolgen van de coronacrisis, hebben het bedrijf uiteindelijk de handdoek in de ring doen gooien.

ACV-vakbondssecretaris Dominiek Lafaut bevestigt het bericht aan Grafisch Nieuws. Er volgt in het kader van de wet Renault een collectief ontslag naar aanleiding van de vereffening van het bedrijf. Er kon geen sociaal plan worden onderhandeld omdat de financiële middelen daarvoor ontbreken. De lonen van mei worden niet uitbetaald, evenmin als het vakantiegeld voor bedienden. Er zal voor de uitbetaling van achterstallige vergoedingen een beroep worden gedaan op het Fonds voor sluiting van ondernemingen (FSO). Bij Hoorens Printing gaan om en bij de 70 arbeidsplaatsen (50 arbeiders en 20 bedienden) verloren. M.B.P. Binders, het afwerkingsbedrijf van de drukkerij, gaat eveneens in vereffening. Ook daar verliezen 20 mensen hun baan. Benoit Beele van Belexa Advocaten uit Kortrijk is door de aandeelhouders gevraagd als vereffenaar op te treden.Grafimon - het bedrijf dat de platen maakt en diversificeerde met digitaal printen - en waarin Christophe Hoorens gedelegeerd bestuurder is als vertegenwoordiger van de vennootschap Chyvmar, is niet bij de vereffening betrokken.Het familiebedrijf Hoorens Printing ging begin de jaren 60 van start. In 1976 werd de eerste heatsetrotatiepers in gebruik genomen. De drukkerij is gespecialiseerd in de rotatiedruk en afwerking van brochures, reclamefolders, catalogi, tijdschriften, magazines, huis-aan-huisbladen en aanverwant drukwerk en exporteert naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Het is een zeer investeringsintensieve en competitieve markt waarop ook een dominante speler als Koninklijke Drukkerij Em. De Jong actief is. Die harde concurrentie, oplopende schulden, dalende omzetten, krappe verkoopmarges, afgesprongen overnamegesprekken en de gevolgen van de coronacrisis, hebben het bedrijf uiteindelijk de handdoek in de ring doen gooien.