Drukkerij Proost gaat verder onder de naam Turnhout Book Productions. Drukkerij Proost werd eerder op 26 juni door de Antwerpse rechtbank van koophandel (afdeling Turnhout) failliet verklaard.

Proost Industries kwam op 3 juli tot een akkoord met curator Jo Van Cauwenberg voor een doorstart van de failliette drukkerij onder de nieuwe naam Turnhout Book Productions. Een eerder bod van Proost Industries werd op 24 juni door de rechtbank van koophandel te Turnhout geweigerd, wat zou leiden tot het neerleggen van de boeken op 26 juni. In het toen afgewezen plan zou Proost Industries als centrale verkoopsorganisatie gaan werken voor de vestigingen in Slowakije, Duitsland en Turnhout. Dat plan voorzag eveneens in een doorstart van drukkerij Proost jn de vestiging in Turnhout en het behoud van de tewerkstelling voor 75 van de 107 arbeiders en 14 van de 23 bedienden. Andere kandidaat-overnemers hadden toen al afgehaakt omdat volgens een overeenkomst van 6 juni 2014, de klantenlijst van drukkerij Proost eigendom was geworden van Proost Industries en de accountmanagers op de loonlijst van Proost Industries stonden. Die andere geïnteresseerde overnemers zagen niets in de overname van een drukkerij zonder handelsfonds en klantenbestand.

"De overeenkomst is getekend. Ruim 120 mensen zijn ontslagen, maar daarvan nemen we zestig mensen opnieuw in dienst", zegt een tevreden Hans Sanders, CEO bij Proost Industries in Gazet van Antwerpen.

De algemene doorstart is gepland voor 1 augustus.

Drukkerij Proost gaat verder onder de naam Turnhout Book Productions. Drukkerij Proost werd eerder op 26 juni door de Antwerpse rechtbank van koophandel (afdeling Turnhout) failliet verklaard.Proost Industries kwam op 3 juli tot een akkoord met curator Jo Van Cauwenberg voor een doorstart van de failliette drukkerij onder de nieuwe naam Turnhout Book Productions. Een eerder bod van Proost Industries werd op 24 juni door de rechtbank van koophandel te Turnhout geweigerd, wat zou leiden tot het neerleggen van de boeken op 26 juni. In het toen afgewezen plan zou Proost Industries als centrale verkoopsorganisatie gaan werken voor de vestigingen in Slowakije, Duitsland en Turnhout. Dat plan voorzag eveneens in een doorstart van drukkerij Proost jn de vestiging in Turnhout en het behoud van de tewerkstelling voor 75 van de 107 arbeiders en 14 van de 23 bedienden. Andere kandidaat-overnemers hadden toen al afgehaakt omdat volgens een overeenkomst van 6 juni 2014, de klantenlijst van drukkerij Proost eigendom was geworden van Proost Industries en de accountmanagers op de loonlijst van Proost Industries stonden. Die andere geïnteresseerde overnemers zagen niets in de overname van een drukkerij zonder handelsfonds en klantenbestand."De overeenkomst is getekend. Ruim 120 mensen zijn ontslagen, maar daarvan nemen we zestig mensen opnieuw in dienst", zegt een tevreden Hans Sanders, CEO bij Proost Industries in Gazet van Antwerpen.De algemene doorstart is gepland voor 1 augustus.