Gevraagd naar de economische situatie van het eigen bedrijf, antwoordt 40 procent van de drukkerijen in goede conditie te verkeren, tegen 13 procent die er slecht voor staan. Daarmee komt de wereldwijde barometer voor 2018 op +27 procent te staan. De regionale verschillen zijn groot: terwijl de VS uitkomen op bijna +60 en Europa op ruim +30, blijft bijvoorbeeld Azië op +10 steken en komt Afrika zelfs negatief uit. De verwachtingen voor 2019 zijn overal positief.

Het Global Trends-onderzoek van Drupa peilde ook opnieuw naar de financiële prestaties van drukkerijen. Net als in de voorgaande vijf jaren wijst de barometer voor zowel de omzet als de bezetting op een positieve balans, terwijl de ontwikkelingen van de marges en vooral ook de papierprijzen negatief uitkomen. Opvallend: voor het eerst sinds 2013 liet de prijsontwikkeling in 2018 een voorzichtige 'plus' zien.

De omzet die wordt behaald met digitaal drukken groeit maar langzaam: in 2013 gaf 23 procent van de drukkerijen aan dat digitaal drukwerk meer dan 25 procent van de omzet vertegenwoordigde en in 2018 was dat het geval bij 29 procent van de drukkerijen. Het aantal drukkerijen dat beschikt over web to print mogelijkheden is sinds 2014 gelijk gebleven: een kwart van het totaal. De omzet die ermee wordt behaald groeit wel.

Een samenvatting van het zesde Drupa Global Trends rapport is te downloaden via drupa.com

Gevraagd naar de economische situatie van het eigen bedrijf, antwoordt 40 procent van de drukkerijen in goede conditie te verkeren, tegen 13 procent die er slecht voor staan. Daarmee komt de wereldwijde barometer voor 2018 op +27 procent te staan. De regionale verschillen zijn groot: terwijl de VS uitkomen op bijna +60 en Europa op ruim +30, blijft bijvoorbeeld Azië op +10 steken en komt Afrika zelfs negatief uit. De verwachtingen voor 2019 zijn overal positief.Het Global Trends-onderzoek van Drupa peilde ook opnieuw naar de financiële prestaties van drukkerijen. Net als in de voorgaande vijf jaren wijst de barometer voor zowel de omzet als de bezetting op een positieve balans, terwijl de ontwikkelingen van de marges en vooral ook de papierprijzen negatief uitkomen. Opvallend: voor het eerst sinds 2013 liet de prijsontwikkeling in 2018 een voorzichtige 'plus' zien.De omzet die wordt behaald met digitaal drukken groeit maar langzaam: in 2013 gaf 23 procent van de drukkerijen aan dat digitaal drukwerk meer dan 25 procent van de omzet vertegenwoordigde en in 2018 was dat het geval bij 29 procent van de drukkerijen. Het aantal drukkerijen dat beschikt over web to print mogelijkheden is sinds 2014 gelijk gebleven: een kwart van het totaal. De omzet die ermee wordt behaald groeit wel.Een samenvatting van het zesde Drupa Global Trends rapport is te downloaden via drupa.com