De investering in de digitale pers geeft NTE de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kleine en middelgrote oplagen. In 2016 had NTE nog een in-line flexopers Bobst M4 aangekocht. Volgens Thibault Duponchel, algemeen directeur van NTE, is het bedrijf nu "ideaal geplaatst" om haast elk type van opdracht aan te nemen.

"We gebruiken de flexopers voor erg grote oplagen en de digitale pers Mouvent voor al het andere werk. Het is echter duidelijk dat met zulk een snelle en productieve machine als de Mouvent, de digitale druk niet alleen tot kleine oplagen beperkt blijft. De pers leent zich ook prima voor middelgrote oplagen zodat ik er al opdrachten voor verscheidene duizenden lineaire meter heb op laten uitvoeren."

Rendement, kwaliteit, veelzijdigheid

De Mouvent LB702-UV kan 90 procent van de drukopdrachten met een lengte tot 8.000 lineaire meter op een rendabele manier verwerken. Dat impliceert dat de printer tot 200.000 m² per maand kan bedrukken met druksnelheden tot 100 m/min. En volgens de producent Bobst gebeurt dat zonder kwaliteitsverlies. De Mouvent LB702-UV heeft een resolutie van 1.200 x 1.200 dpi waarmee extreem fijne lijntjes, heel subtiele verlooptinten, uiterst duidelijk beeldmateriaal en intense kleuren gereproduceerd kunnen worden.

De digitale inkjettechnologie van de Mouvent, die het vierkleurenprocedé toepast om een ruim kleurengamma te kunnen weergeven, maakt een snelle en industriële productie van etiketten op uiteenlopende dragers (papier, zelfklevers of soepele materialen) mogelijk.

De Mouvent is niet de eerste digitale printer van NTE. In 2017 had het bedrijf al een digitale etikettenpers aangekocht, maar volgens de algemeen directeur haalt de nieuwe printer tot acht keer hogere snelheden dan de oude machine en dat terwijl het totale kostenplaatje lager blijft. Ook Bobst is van mening dat de TCO (total cost of ownership) lager is dan bij de zuinigste traditionele procedés. Bovendien produceert NTE met zijn nieuwe pers Mouvent ook minder afval.

De investering in de digitale pers geeft NTE de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kleine en middelgrote oplagen. In 2016 had NTE nog een in-line flexopers Bobst M4 aangekocht. Volgens Thibault Duponchel, algemeen directeur van NTE, is het bedrijf nu "ideaal geplaatst" om haast elk type van opdracht aan te nemen. "We gebruiken de flexopers voor erg grote oplagen en de digitale pers Mouvent voor al het andere werk. Het is echter duidelijk dat met zulk een snelle en productieve machine als de Mouvent, de digitale druk niet alleen tot kleine oplagen beperkt blijft. De pers leent zich ook prima voor middelgrote oplagen zodat ik er al opdrachten voor verscheidene duizenden lineaire meter heb op laten uitvoeren."De Mouvent LB702-UV kan 90 procent van de drukopdrachten met een lengte tot 8.000 lineaire meter op een rendabele manier verwerken. Dat impliceert dat de printer tot 200.000 m² per maand kan bedrukken met druksnelheden tot 100 m/min. En volgens de producent Bobst gebeurt dat zonder kwaliteitsverlies. De Mouvent LB702-UV heeft een resolutie van 1.200 x 1.200 dpi waarmee extreem fijne lijntjes, heel subtiele verlooptinten, uiterst duidelijk beeldmateriaal en intense kleuren gereproduceerd kunnen worden.De digitale inkjettechnologie van de Mouvent, die het vierkleurenprocedé toepast om een ruim kleurengamma te kunnen weergeven, maakt een snelle en industriële productie van etiketten op uiteenlopende dragers (papier, zelfklevers of soepele materialen) mogelijk.De Mouvent is niet de eerste digitale printer van NTE. In 2017 had het bedrijf al een digitale etikettenpers aangekocht, maar volgens de algemeen directeur haalt de nieuwe printer tot acht keer hogere snelheden dan de oude machine en dat terwijl het totale kostenplaatje lager blijft. Ook Bobst is van mening dat de TCO (total cost of ownership) lager is dan bij de zuinigste traditionele procedés. Bovendien produceert NTE met zijn nieuwe pers Mouvent ook minder afval.