De nieuwe oplossing combineert de verbeterde optiek van de CDI Crystal met geoptimaliseerde Crystal Screening software. "Onze nieuwe Quartz optische technologie stelt gebruikers in staat om hogere frequentie oppervlaktestructuren te belichten op 2000lpi (Q-Cells) met een belichtingsresolutie van 4000ppi, wat een enorme vooruitgang betekent in flexo plaatbelichtingssnelheid en drukkwaliteit", stelt Pascal Thomas, director of Flexo Business bij Esko. "Belichten op 4000ppi is bijna het dubbele van de huidige industrienorm, en microcellen gegraveerd in de volle inktgebieden op een 2000lpi resolutie blijken de inktoverdracht aanzienlijk te verbeteren." Volgens het bedrijf stelt de Esko CDI Crystal XPS 'Quartz Edition' een nieuwe kwaliteitsstandaard.

Kritische drukparameters

Jan De Roeck, de directeur Marketing, Industry Relations & Strategy bij Esko, legt uit dat de screeningtechnologie een evolutie is van de Esko Print Control Wizard-software, die alle kritische drukparameters en variabelen gebruikt - belichtingsresolutie, belichtingsinstellingen, plaat, substraat, anilox, pers type en inkten - om het flexo-plaatproductieproces te vereenvoudigen. "De software standaardiseert de generatie van Crystal Screens die specifiek worden gebruikt in combinatie met de XPS Crystal flexo-plaat LED UV belichtingseenheid", stelt De Roeck.

De nieuwe Esko CDI Crystal XPS 'Quartz Edition' is compatibel met alle bestaande Esko software, zodat gebruikers hun oude opdrachten kunnen blijven uitvoeren zonder ze opnieuw te moeten rippen. Het systeem zal commercieel beschikbaar zijn vanaf eind 2024 (in de maten 4835, 4260 en tot 5080).

Jan De Roeck, de directeur Marketing, Industry Relations & Strategy bij Esko
De nieuwe oplossing combineert de verbeterde optiek van de CDI Crystal met geoptimaliseerde Crystal Screening software. "Onze nieuwe Quartz optische technologie stelt gebruikers in staat om hogere frequentie oppervlaktestructuren te belichten op 2000lpi (Q-Cells) met een belichtingsresolutie van 4000ppi, wat een enorme vooruitgang betekent in flexo plaatbelichtingssnelheid en drukkwaliteit", stelt Pascal Thomas, director of Flexo Business bij Esko. "Belichten op 4000ppi is bijna het dubbele van de huidige industrienorm, en microcellen gegraveerd in de volle inktgebieden op een 2000lpi resolutie blijken de inktoverdracht aanzienlijk te verbeteren." Volgens het bedrijf stelt de Esko CDI Crystal XPS 'Quartz Edition' een nieuwe kwaliteitsstandaard.Jan De Roeck, de directeur Marketing, Industry Relations & Strategy bij Esko, legt uit dat de screeningtechnologie een evolutie is van de Esko Print Control Wizard-software, die alle kritische drukparameters en variabelen gebruikt - belichtingsresolutie, belichtingsinstellingen, plaat, substraat, anilox, pers type en inkten - om het flexo-plaatproductieproces te vereenvoudigen. "De software standaardiseert de generatie van Crystal Screens die specifiek worden gebruikt in combinatie met de XPS Crystal flexo-plaat LED UV belichtingseenheid", stelt De Roeck.De nieuwe Esko CDI Crystal XPS 'Quartz Edition' is compatibel met alle bestaande Esko software, zodat gebruikers hun oude opdrachten kunnen blijven uitvoeren zonder ze opnieuw te moeten rippen. Het systeem zal commercieel beschikbaar zijn vanaf eind 2024 (in de maten 4835, 4260 en tot 5080).