Bij de productie van etiketten krijgt een groot deel van de output een vernislaag. Meestal wordt de pers gestopt om een etiket te nemen en een manuele inspectie uit te voeren met behulp van een lichtbak. Het proces kan ook het toevoegen van UV-additieven aan de vernis vereisen - die niet zijn toegestaan in veel toepassingen - waarbij vervolgens een speciale UV-lichtbron gebruikt wordt om de visuele inspectie te doen. Met de nieuwe Varnish Inspection-module voor het AVT 100% inspectiesysteem kunnen operators het drukwerk nu inspecteren zonder de productie te vertragen of te stoppen.

Automatische inspectie

"Met deze innovatie doet één systeem het allemaal - printinspectie, vernisinspectie, barcodeverificatie, variabele gegevens, kleur en alle andere proces- en kwaliteitsbehoeften", stelt Jan De Roeck, director of Marketing, Industry Relations & Strategy bij Esko. "Bovendien wordt dit allemaal parallel en met de hoogste productiesnelheden uitgevoerd zonder compromissen."

De nauwkeurige, gedetailleerde inspectie zorgt ervoor dat defecten in de vernislaag, zoals registerfouten, gedeeltelijke en volledige vernisuitsparing, onmiddellijk worden gedetecteerd zodra de run begint. De AVT Varnish Inspection-module inspecteert automatisch en waarschuwt de operator bij vernisproblemen. Het systeem controleert ook op en waarschuwt voor eventuele registerfouten.

Gepatenteerde algoritmes

De Varnish Inspection-module omvat een nieuwe, gepatenteerde optische module, die wordt toegevoegd aan de bestaande optische kop van het inspectiesysteem, evenals software met gepatenteerde algoritmes, ontwikkeld ter ondersteuning van de inspectie van heldere coatings. Een nieuwe Varnish PDF-separatieviewer identificeert de vernislagen.

De nieuwe Esko AVT Varnish Inspection-module kan worden gebruikt op alle AVT Helios R, B, S, Turbo +, Turbo HD en Turbo HD + systemen.

Het inspecteren van een vernislaag is traditioneel een tijdrovend proces.
Bij de productie van etiketten krijgt een groot deel van de output een vernislaag. Meestal wordt de pers gestopt om een etiket te nemen en een manuele inspectie uit te voeren met behulp van een lichtbak. Het proces kan ook het toevoegen van UV-additieven aan de vernis vereisen - die niet zijn toegestaan in veel toepassingen - waarbij vervolgens een speciale UV-lichtbron gebruikt wordt om de visuele inspectie te doen. Met de nieuwe Varnish Inspection-module voor het AVT 100% inspectiesysteem kunnen operators het drukwerk nu inspecteren zonder de productie te vertragen of te stoppen."Met deze innovatie doet één systeem het allemaal - printinspectie, vernisinspectie, barcodeverificatie, variabele gegevens, kleur en alle andere proces- en kwaliteitsbehoeften", stelt Jan De Roeck, director of Marketing, Industry Relations & Strategy bij Esko. "Bovendien wordt dit allemaal parallel en met de hoogste productiesnelheden uitgevoerd zonder compromissen."De nauwkeurige, gedetailleerde inspectie zorgt ervoor dat defecten in de vernislaag, zoals registerfouten, gedeeltelijke en volledige vernisuitsparing, onmiddellijk worden gedetecteerd zodra de run begint. De AVT Varnish Inspection-module inspecteert automatisch en waarschuwt de operator bij vernisproblemen. Het systeem controleert ook op en waarschuwt voor eventuele registerfouten.De Varnish Inspection-module omvat een nieuwe, gepatenteerde optische module, die wordt toegevoegd aan de bestaande optische kop van het inspectiesysteem, evenals software met gepatenteerde algoritmes, ontwikkeld ter ondersteuning van de inspectie van heldere coatings. Een nieuwe Varnish PDF-separatieviewer identificeert de vernislagen.De nieuwe Esko AVT Varnish Inspection-module kan worden gebruikt op alle AVT Helios R, B, S, Turbo +, Turbo HD en Turbo HD + systemen.