CEPI, de Confederation of European Paper Industries, maakt zijn 'Sustainable Product Pledge' wereldkundig. Het gaat om een belofte om duurzame producten te produceren.

Met dit engagement sluit CEPI aan bij de plannen van de Europese Unie om van Europa in 2050 het eerste volledig klimaatneutrale continent te maken. De leden van de koepelfederatie engageren zich hiermee om van de papierindustrie de sterkste aanbieder van duurzame oplossingen te maken en om op lange termijn in de circulaire economie te investeren. Voor ons land zijn Copbelpa en InDUfed lid van CEPI.

Drie aspecten staan centraal in de 'Sustainable Product Pledge':

1. Een honderd procent circulaire aanpak van producten en verpakkingen op basis van papier realiseren.

2. Innovaties versnellen en alternatieven uitwerken om producten op basis van fossiele grondstoffen te vervangen.

3. Een verantwoorde bevoorrading voor de producten en verpakkingen op basis van papier garanderen.

CEPI, de Confederation of European Paper Industries, maakt zijn 'Sustainable Product Pledge' wereldkundig. Het gaat om een belofte om duurzame producten te produceren. Met dit engagement sluit CEPI aan bij de plannen van de Europese Unie om van Europa in 2050 het eerste volledig klimaatneutrale continent te maken. De leden van de koepelfederatie engageren zich hiermee om van de papierindustrie de sterkste aanbieder van duurzame oplossingen te maken en om op lange termijn in de circulaire economie te investeren. Voor ons land zijn Copbelpa en InDUfed lid van CEPI. Drie aspecten staan centraal in de 'Sustainable Product Pledge':1. Een honderd procent circulaire aanpak van producten en verpakkingen op basis van papier realiseren.2. Innovaties versnellen en alternatieven uitwerken om producten op basis van fossiele grondstoffen te vervangen.3. Een verantwoorde bevoorrading voor de producten en verpakkingen op basis van papier garanderen.