Volgens Fujifilm blijft de Europese markt last ondervinden van geopolitieke invloeden en inflatieproblemen. "Deze bestaan onder meer uit: een ongekende toename van de arbeidskosten; scherpe stijging van de tarieven voor vrachtvervoer en -opslag; aanhoudende hoge energieprijzen en hogere prijzen van Fujifilms eigen leveranciers", duidt het bedrijf.

"Ondanks serieuze pogingen om de impact van deze verhogingen op te vangen, kunnen we er helaas niet om heen om de prijzen van veel producten en diensten te verhogen", zegt Taku Ueno, senior vice president van Fujifilm Graphic Communications Europe. "De prijzen zullen vanaf 18 maart 2024 met minimaal tien procent stijgen, het exacte bedrag hangt af van de productlijn. Het nieuws wordt rechtstreeks gecommuniceerd aan getroffen klanten."

Speciale producten

Vanaf 1 april 2024 verhogen Lecta en Sappi Europe op hun beurt de prijs van hun speciale producten. In een persbericht van 19 februari 2024 verklaarde Lecta dat een prijsverhoging voor zijn aanbod speciale papiersoorten onvermijdelijk was - de prijzen ervan gaan 8 à 10 procent omhoog. Als reden schuift Lecta de aanzienlijke prijsstijging van de grondstoffen, meer bepaald papierpulp, naar voren. Een bijkomende reden zijn de hogere fabricatiekosten doordat de bevoorradingsketen recent onder druk is komen te staan door de moeilijkheden in de Rode Zee. De prijsverhoging geldt voor alle producten van het gamma van Lecta, voor alle markten, en hangt af van het type van product.

Sappi Europe verhoogt eveneens vanaf 1 april 2024 de prijzen van zijn verpakkings- en speciale producten met 5 à 8 procent. "Die prijsstijging is nodig om de activiteiten van Sappi leefbaar te houden - het bedrag van de prijsstijging hangt af van het product", verklaart de producent in een persbericht.

Lecta en Sappi Europe verhogen vanaf 1 april 2024 de prijs van hun speciale producten.
Volgens Fujifilm blijft de Europese markt last ondervinden van geopolitieke invloeden en inflatieproblemen. "Deze bestaan onder meer uit: een ongekende toename van de arbeidskosten; scherpe stijging van de tarieven voor vrachtvervoer en -opslag; aanhoudende hoge energieprijzen en hogere prijzen van Fujifilms eigen leveranciers", duidt het bedrijf."Ondanks serieuze pogingen om de impact van deze verhogingen op te vangen, kunnen we er helaas niet om heen om de prijzen van veel producten en diensten te verhogen", zegt Taku Ueno, senior vice president van Fujifilm Graphic Communications Europe. "De prijzen zullen vanaf 18 maart 2024 met minimaal tien procent stijgen, het exacte bedrag hangt af van de productlijn. Het nieuws wordt rechtstreeks gecommuniceerd aan getroffen klanten." Vanaf 1 april 2024 verhogen Lecta en Sappi Europe op hun beurt de prijs van hun speciale producten. In een persbericht van 19 februari 2024 verklaarde Lecta dat een prijsverhoging voor zijn aanbod speciale papiersoorten onvermijdelijk was - de prijzen ervan gaan 8 à 10 procent omhoog. Als reden schuift Lecta de aanzienlijke prijsstijging van de grondstoffen, meer bepaald papierpulp, naar voren. Een bijkomende reden zijn de hogere fabricatiekosten doordat de bevoorradingsketen recent onder druk is komen te staan door de moeilijkheden in de Rode Zee. De prijsverhoging geldt voor alle producten van het gamma van Lecta, voor alle markten, en hangt af van het type van product.Sappi Europe verhoogt eveneens vanaf 1 april 2024 de prijzen van zijn verpakkings- en speciale producten met 5 à 8 procent. "Die prijsstijging is nodig om de activiteiten van Sappi leefbaar te houden - het bedrag van de prijsstijging hangt af van het product", verklaart de producent in een persbericht.