Omdat Foto.com zijn facturen niet meer kon betalen, bracht het bedrijf begin mei zijn schuldeisers op de hoogte dat het een procedure tot gerechtelijke reorganisatie in gang gezet had - de goedkeuring daarvoor werd op 13 april laatstleden verleend. De onbetaalde facturen zijn goed voor een bedrag van meer dan 4 miljoen €.

Met deze procedure is de continuïteit van het bedrijf gedurende een bepaalde periode onder de controle van een rechter gevrijwaard. Aan die periode komt op 21 september 2015 een einde. Om zijn overlevingskansen veilig te stellen, wil Foto.com zijn schuldeisers een nieuw terugbetalingsplan en redelijke terugbetalingsmodaliteiten voorstellen. Over het plan voor de reorganisatie wordt op 14 september beslist tijdens de openbare zitting van de handelsrechtbank van Nijvel.

Foto.com dat in 2004 opgericht werd, is gespecialiseerd in de online productie van drukwerk en fotomateriaal. De onderneming is gehuisvest in een gebouw van 8900 m² in het wetenschapspark van de universiteit van Louvain-la-Neuve. Het bedrijf dat tot 3 miljoen foto's per dag kan afdrukken, produceert uitsluitend in België, maar verstuurt zijn producten naar 186 landen.

Omdat Foto.com zijn facturen niet meer kon betalen, bracht het bedrijf begin mei zijn schuldeisers op de hoogte dat het een procedure tot gerechtelijke reorganisatie in gang gezet had - de goedkeuring daarvoor werd op 13 april laatstleden verleend. De onbetaalde facturen zijn goed voor een bedrag van meer dan 4 miljoen €.Met deze procedure is de continuïteit van het bedrijf gedurende een bepaalde periode onder de controle van een rechter gevrijwaard. Aan die periode komt op 21 september 2015 een einde. Om zijn overlevingskansen veilig te stellen, wil Foto.com zijn schuldeisers een nieuw terugbetalingsplan en redelijke terugbetalingsmodaliteiten voorstellen. Over het plan voor de reorganisatie wordt op 14 september beslist tijdens de openbare zitting van de handelsrechtbank van Nijvel. Foto.com dat in 2004 opgericht werd, is gespecialiseerd in de online productie van drukwerk en fotomateriaal. De onderneming is gehuisvest in een gebouw van 8900 m² in het wetenschapspark van de universiteit van Louvain-la-Neuve. Het bedrijf dat tot 3 miljoen foto's per dag kan afdrukken, produceert uitsluitend in België, maar verstuurt zijn producten naar 186 landen.