In Turnhout en omgeving zijn van oudsher vele grafische bedrijven. Die bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar talent. Dat merkt ook GO! Talentenschool Turnhout. Steeds meer bedrijven komen er aankloppen met stageplaatsen en zelfs jobaanbiedingen. "Ook de vraag naar werkplekleren steeg de laatste jaren", zegt schooldirecteur Saskia Michielsen.

Het beroep van drukker en drukafwerker is een knelpuntberoep geworden. De sector kampt met een stoffig imago. "Volkomen onterecht. Innovatie is er immers dagelijkse kost dankzij robotica, Augmented Reality-toepassingen en de nieuwste printtechnieken. Als school met een sterke grafische opleiding besloten we om samen met GRAFOC (grafisch sectorfonds), VDAB, de grafische bedrijven uit onze omgeving en het VIGC (Vlaams innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) hier iets aan te doen. "

De oplossing? My Future in Printing

My Future in Printing, zo heet de samenwerking die acht bedrijven, GRAFOC, VDAB, het VIGC en GO! Talentenschool Turnhout de komende drie jaar aangaan. "We zullen inhoudelijk samenwerken om duaal leren en de nieuwe leerplannen af te stemmen op de noden van zowel onderwijs als ondernemingen. Daarnaast willen we met de campagne My Future in Printing jongeren wijzen op de innovatieve ontwikkelingen in de sector en de boeiende carrièremogelijkheden. We willen met andere woorden het imago van de sector opkrikken."

Een andere gezamenlijke doelstelling is het leerlingenaantal in de grafische afdeling van Talentenschool Turnhout verdubbelen om vervolgens de vacatures in de regio vlotter ingevuld te krijgen. De acht meewerkende bedrijven zijn: Grafische Groep Daneels, Autajon Labels, Koninklijke Drukkerij De Jong, Grafix, Impressa, Group Joos, Grafische Groep Matthijs, Solidus Solutions.

Plaats van gebeuren: campus Zenit, Merodelei 220 in Turnhout.

In Turnhout en omgeving zijn van oudsher vele grafische bedrijven. Die bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar talent. Dat merkt ook GO! Talentenschool Turnhout. Steeds meer bedrijven komen er aankloppen met stageplaatsen en zelfs jobaanbiedingen. "Ook de vraag naar werkplekleren steeg de laatste jaren", zegt schooldirecteur Saskia Michielsen.Het beroep van drukker en drukafwerker is een knelpuntberoep geworden. De sector kampt met een stoffig imago. "Volkomen onterecht. Innovatie is er immers dagelijkse kost dankzij robotica, Augmented Reality-toepassingen en de nieuwste printtechnieken. Als school met een sterke grafische opleiding besloten we om samen met GRAFOC (grafisch sectorfonds), VDAB, de grafische bedrijven uit onze omgeving en het VIGC (Vlaams innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) hier iets aan te doen. "De oplossing? My Future in PrintingMy Future in Printing, zo heet de samenwerking die acht bedrijven, GRAFOC, VDAB, het VIGC en GO! Talentenschool Turnhout de komende drie jaar aangaan. "We zullen inhoudelijk samenwerken om duaal leren en de nieuwe leerplannen af te stemmen op de noden van zowel onderwijs als ondernemingen. Daarnaast willen we met de campagne My Future in Printing jongeren wijzen op de innovatieve ontwikkelingen in de sector en de boeiende carrièremogelijkheden. We willen met andere woorden het imago van de sector opkrikken."Een andere gezamenlijke doelstelling is het leerlingenaantal in de grafische afdeling van Talentenschool Turnhout verdubbelen om vervolgens de vacatures in de regio vlotter ingevuld te krijgen. De acht meewerkende bedrijven zijn: Grafische Groep Daneels, Autajon Labels, Koninklijke Drukkerij De Jong, Grafix, Impressa, Group Joos, Grafische Groep Matthijs, Solidus Solutions.Plaats van gebeuren: campus Zenit, Merodelei 220 in Turnhout.