De jobinhoud van een digital print operator (DPO) is volgens GRAFOC complex, afwisselend en hightech. Tien jaar na de eerste DPO-training is er een nieuwe, meer uitgebreide en modulaire versie beschikbaar. De opleiding kan georganiseerd worden op vier halve dagen.

"We delen kennis over de verschillende prepress- en printtechnologieën en we bespreken de valkuilen zodat de print operator beter begrijpt wat en waar het kan misgaan in het productieproces", klinkt het bij GRAFOC. "Beter voorbereide medewerkers, minder fouten, betere doorlooptijden, minder persstilstand en dus betere marges zijn de resultaten van deze training."

GRAFOC liet de modulaire opleiding ontwikkelen door specialisten van VIGC, zij staan ook in voor de trainingen. De opleiding DPO telt zeven modules: Prepress, Printtechnologie, Materialen, Kleur & standaardisatie, Inline en nearline afwerking, Toepassingen en Duurzaamheid.

De jobinhoud van een digital print operator (DPO) is volgens GRAFOC complex, afwisselend en hightech. Tien jaar na de eerste DPO-training is er een nieuwe, meer uitgebreide en modulaire versie beschikbaar. De opleiding kan georganiseerd worden op vier halve dagen. "We delen kennis over de verschillende prepress- en printtechnologieën en we bespreken de valkuilen zodat de print operator beter begrijpt wat en waar het kan misgaan in het productieproces", klinkt het bij GRAFOC. "Beter voorbereide medewerkers, minder fouten, betere doorlooptijden, minder persstilstand en dus betere marges zijn de resultaten van deze training."GRAFOC liet de modulaire opleiding ontwikkelen door specialisten van VIGC, zij staan ook in voor de trainingen. De opleiding DPO telt zeven modules: Prepress, Printtechnologie, Materialen, Kleur & standaardisatie, Inline en nearline afwerking, Toepassingen en Duurzaamheid.