In het meinummer van Grafisch Nieuws was er al sprake van een overname in het VK, maar Denis Geers, de CEO van Graphius Group, hield toen nog de naam van de drukkerij die hij wou overnemen, voor zich. Nu komt hij met alle informatie naar buiten: Graphius Group neemt Park Communications Ltd over, een Londense drukkerij die gespecialiseerd is in kunstreproducties en -boeken, reclamedrukwerk en producten voor de uitgeverswereld.

De Londense drukkerij heeft prestigieuze namen in zijn klantenbestand, zoals Rolls-Royce, Christie's en Tate. In een persbericht preciseert Graphius Group: "Park Communications Ltd. is een van de meest gerespecteerde en milieuvriendelijke drukkerijen van het VK en de enige industriële drukkerij in Groot-Londen." De overname zal niet leiden tot banenverlies bij de Londense drukkerij die nu 90 medewerkers telt.

Continuïteit, groei en werkgelegenheid

Voor de familiale Graphius Group is de Londense overname een "weloverwogen stap" om in het VK een lokale producent te worden. "De aanwezige kennis en ervaring en de hoogwaardige productiefaciliteiten in bijna hartje Londen hebben ons deze stap doen zetten", zegt Denis Geers, de CEO van Graphius Group. "We zijn overtuigd van de voordelen van deze internationalisering en willen zo de continuïteit, de groei en de werkgelegenheid blijven verzekeren, dit zowel bij Graphius als bij Park."

Park zet zijn activiteiten onder de huidige merknaam voort, terwijl het bedrijf ook toegang krijgt tot de bijkomende middelen en diensten van Graphius. De bedrijfsleiders van Park, algemeen directeur Alison Branch en CEO Heath Mason, blijven in functie en krijgen Joris Deckers van Graphius Group als algemeen codirecteur naast zich.

"We zijn al enkele jaren op zoek naar de juiste partner om Park de komende 30 jaar vooruit te helpen. Dat is essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en voor onze leveranciers", zegt Heath Mason, de CEO van Park. "Graphius en Park hebben een zeer gelijkaardige cultuur, die belang hecht aan diverse stakeholders."

Vandaag stelt Graphius Group 480 mensen tewerk verspreid over vijf productiesites in België en Frankrijk, goed voor een omzet van honderd miljoen euro in 2021. Park Communications haalt een omzet van 18 miljoen euro. In februari 2022 werd nog een digitale pers HP Indigo met Value Pack 15K in de Londense drukkerij geïnstalleerd.

De familiale Graphius Group wordt het moederbedrijf van de Londense drukkerij Park Communications.
In het meinummer van Grafisch Nieuws was er al sprake van een overname in het VK, maar Denis Geers, de CEO van Graphius Group, hield toen nog de naam van de drukkerij die hij wou overnemen, voor zich. Nu komt hij met alle informatie naar buiten: Graphius Group neemt Park Communications Ltd over, een Londense drukkerij die gespecialiseerd is in kunstreproducties en -boeken, reclamedrukwerk en producten voor de uitgeverswereld. De Londense drukkerij heeft prestigieuze namen in zijn klantenbestand, zoals Rolls-Royce, Christie's en Tate. In een persbericht preciseert Graphius Group: "Park Communications Ltd. is een van de meest gerespecteerde en milieuvriendelijke drukkerijen van het VK en de enige industriële drukkerij in Groot-Londen." De overname zal niet leiden tot banenverlies bij de Londense drukkerij die nu 90 medewerkers telt.Voor de familiale Graphius Group is de Londense overname een "weloverwogen stap" om in het VK een lokale producent te worden. "De aanwezige kennis en ervaring en de hoogwaardige productiefaciliteiten in bijna hartje Londen hebben ons deze stap doen zetten", zegt Denis Geers, de CEO van Graphius Group. "We zijn overtuigd van de voordelen van deze internationalisering en willen zo de continuïteit, de groei en de werkgelegenheid blijven verzekeren, dit zowel bij Graphius als bij Park."Park zet zijn activiteiten onder de huidige merknaam voort, terwijl het bedrijf ook toegang krijgt tot de bijkomende middelen en diensten van Graphius. De bedrijfsleiders van Park, algemeen directeur Alison Branch en CEO Heath Mason, blijven in functie en krijgen Joris Deckers van Graphius Group als algemeen codirecteur naast zich."We zijn al enkele jaren op zoek naar de juiste partner om Park de komende 30 jaar vooruit te helpen. Dat is essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en voor onze leveranciers", zegt Heath Mason, de CEO van Park. "Graphius en Park hebben een zeer gelijkaardige cultuur, die belang hecht aan diverse stakeholders."Vandaag stelt Graphius Group 480 mensen tewerk verspreid over vijf productiesites in België en Frankrijk, goed voor een omzet van honderd miljoen euro in 2021. Park Communications haalt een omzet van 18 miljoen euro. In februari 2022 werd nog een digitale pers HP Indigo met Value Pack 15K in de Londense drukkerij geïnstalleerd.