Nummer 1 in Europa in stripproductie

PPO Graphic is sinds 1975 een gerenommeerde drukkerij in Frankrijk en bij uitbreiding in heel Europa omwille van haar grote specialisatie in de fabricatie van stripboeken (nvdr: ondermeer Lucky Luke, Blake en Mortimer en Largo Winch). PPO is gevestigd in Palaiseau, op een boogscheut van Parijs.

De huidige zaakvoerder van PPO, Robert Ganem, ziet op 72-jarige leeftijd geen opvolging voor zijn drukkerij. Hij erkent de veelbelovende opmars van het Belgische Graphius en sluit zich als eerste "buitenlandse" bedrijf aan bij deze drukkerijgroep.

Robert Ganem: 'Gelet op mijn leeftijd was het mijn plicht een overnemer te zoeken zodat de continuïteit van mijn bedrijf op geen moment in het gedrang zou komen. Het belang van onze klanten en medewerkers stond centraal bij de keuze van een potentiële overnemer. Toen ik na de eerste contacten die door Denis Geers werden gelegd op onderzoek ging werd het mij duidelijk dat Graphius deze belangen kon behartigen. Ik blijf zelf ook minderheidsaandeelhouder en zal voor minstens drie jaar aan hoofd van het bedrijf blijven staan '

PPO sluit bij Graphius aan met een volledig geautomatiseerd productieapparaat voor boeken. Mede dankzij de grote Heidelberg-persen met een formaat van 1200 x 1600 mm en de volautomatische afwerkingsstraten is PPO Graphic dé grootste speler in Europa voor de productie van stripboeken. De Franse drukkerij telt 70 medewerkers en realiseert een omzet van 16 mio Eur.

Belangrijke afzetmarkt in Frankrijk

Graphius voegt met Parijs een vierde locatie toe, naast het hoofdkantoor in Gent en vestigingen in Beersel (Brussel) en Nazareth.

Frankrijk was voor Graphius reeds een belangrijke afzetmarkt. Tot op heden gebeurde de productie vanuit het hoofdkantoor in Gent. De keuze van Graphius om haar productiemogelijkheden uit te breiden naar Frankrijk, is dus een weldoordachte strategische zet. Desalniettemin zal met de acquisitie geen jobverlies gepaard gaan, noch in België noch in Frankrijk.

Ook de gevoelige reductie van transport speelde voor Graphius mee in de beslissing. De verlaagde emissie van uitstootgassen staat synoniem voor een lagere ecologische voetafdruk en zal haar vruchten afwerpen op duurzaam vlak. Die ecologische insteek is voor Graphius, een drukkerij die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, een belangrijke meerwaarde.

Denis Geers:'De overname van PPO is een weldoordachte stap naar een lokale productie in Frankrijk. Het geautomatiseerde productie apparaat, het productengamma en de ligging in de rand van Parijs heeft ons de beslissing doen nemen om deze acquisitie te volstrekken.'

Graphius Group telt nu dertien drukkerijen, stelt sinds de overname 370 mensen tewerk en realiseert een geconsolideerde omzet van 76 mio Eur.

Op de foto: Robert Ganem (zaakvoerder PPO Graphic, links), Denis Geers (CEO Graphius, midden) en Philippe Geers (CFO Graphius, rechts).

Nummer 1 in Europa in stripproductiePPO Graphic is sinds 1975 een gerenommeerde drukkerij in Frankrijk en bij uitbreiding in heel Europa omwille van haar grote specialisatie in de fabricatie van stripboeken (nvdr: ondermeer Lucky Luke, Blake en Mortimer en Largo Winch). PPO is gevestigd in Palaiseau, op een boogscheut van Parijs.De huidige zaakvoerder van PPO, Robert Ganem, ziet op 72-jarige leeftijd geen opvolging voor zijn drukkerij. Hij erkent de veelbelovende opmars van het Belgische Graphius en sluit zich als eerste "buitenlandse" bedrijf aan bij deze drukkerijgroep.Robert Ganem: 'Gelet op mijn leeftijd was het mijn plicht een overnemer te zoeken zodat de continuïteit van mijn bedrijf op geen moment in het gedrang zou komen. Het belang van onze klanten en medewerkers stond centraal bij de keuze van een potentiële overnemer. Toen ik na de eerste contacten die door Denis Geers werden gelegd op onderzoek ging werd het mij duidelijk dat Graphius deze belangen kon behartigen. Ik blijf zelf ook minderheidsaandeelhouder en zal voor minstens drie jaar aan hoofd van het bedrijf blijven staan 'PPO sluit bij Graphius aan met een volledig geautomatiseerd productieapparaat voor boeken. Mede dankzij de grote Heidelberg-persen met een formaat van 1200 x 1600 mm en de volautomatische afwerkingsstraten is PPO Graphic dé grootste speler in Europa voor de productie van stripboeken. De Franse drukkerij telt 70 medewerkers en realiseert een omzet van 16 mio Eur.Belangrijke afzetmarkt in FrankrijkGraphius voegt met Parijs een vierde locatie toe, naast het hoofdkantoor in Gent en vestigingen in Beersel (Brussel) en Nazareth. Frankrijk was voor Graphius reeds een belangrijke afzetmarkt. Tot op heden gebeurde de productie vanuit het hoofdkantoor in Gent. De keuze van Graphius om haar productiemogelijkheden uit te breiden naar Frankrijk, is dus een weldoordachte strategische zet. Desalniettemin zal met de acquisitie geen jobverlies gepaard gaan, noch in België noch in Frankrijk.Ook de gevoelige reductie van transport speelde voor Graphius mee in de beslissing. De verlaagde emissie van uitstootgassen staat synoniem voor een lagere ecologische voetafdruk en zal haar vruchten afwerpen op duurzaam vlak. Die ecologische insteek is voor Graphius, een drukkerij die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, een belangrijke meerwaarde.Denis Geers:'De overname van PPO is een weldoordachte stap naar een lokale productie in Frankrijk. Het geautomatiseerde productie apparaat, het productengamma en de ligging in de rand van Parijs heeft ons de beslissing doen nemen om deze acquisitie te volstrekken.'Graphius Group telt nu dertien drukkerijen, stelt sinds de overname 370 mensen tewerk en realiseert een geconsolideerde omzet van 76 mio Eur.Op de foto: Robert Ganem (zaakvoerder PPO Graphic, links), Denis Geers (CEO Graphius, midden) en Philippe Geers (CFO Graphius, rechts).