Uit het persbericht:

Group Joos is een familiebedrijf dat zijn roots heeft in Turnhout. Over de jaren heen exporteerde de Kempische grafische groep met succes naar Frankrijk, Nederland en andere Europese landen. Ook Afrika is inmiddels een belangrijke exportmarkt. Met een 50% instap in het kapitaal van Michael Schiffer Dialog en Smartcom toont Group Joos zijn exportambities en neemt het bedrijf een belangrijke positie in op de grote Duitse markt.

Met het partnership tussen Group Joos en de Schiffer Group, een grafische groep in Rheinberg nabij Dusseldorf, zet Group Joos voor het eerst voet aan wal op één van de belangrijkste markten van Europa. De Duitse organisatie telt 100 werknemers en is goed voor 17 miljoen omzet per jaar. Het partnership zal niet alleen zorgen voor een opening op de Duitse markt, maar ook voor een uitbreiding van het bestaande aanbod van Group Joos door de complementaire activiteiten van de Duitse partner.

Michael Schiffer Dialog zal de activiteiten verder zetten van de failliete Michael Schiffer en Shagen & Eschen. De instap van Group Joos maakte niet enkel een doorstart mogelijk maar geeft ook een onmiddellijke strategische versterking aan de Duitse Groep.

'Voor Group Joos is dit een enorme stap voorwaarts. We worden vanaf nu een echt internationaal bedrijf met productie en verkoop in het buitenland', zegt Alex Joos, CEO van Group Joos. Michael Schiffer was voor Group Joos geen onbekende. Beide bedrijven zijn lid van het exclusief wereldwijde netwerk Eforma (www.eforma.com).

'Naast de rechtstreekse toegang tot de Duitse markt betekent dit ook een uitbreiding van het gamma van Group Joos en een extra strategische back up, niet onbelangrijk voor onze grote klanten,' voegt Alex Joos hier nog aan toe.

Over Group Joos

Group Joos, actief sinds 1935, is een grafisch bedrijf dat een brede waaier van producten en diensten aanbiedt via zijn vestigingen in Turnhout (foto: hoofdzetel Group Joos) en Leuven. In 2016 deed het bedrijf een rebranding om ook de digitale transformatie naar de markt duidelijk te maken. Onder het motto "Unlimited Digital Solutions and Print" werkt Group Joos via verschillende business units aan een sterkere positie zowel op de Belgische markt als op de exportmarkt. Group Joos bestaat vandaag uit verschillende entiteiten, elk met hun eigen cliënteel, productie-apparaat en organisatie. In 2013 nam het bedrijf de sectorgenoot Monti Documents en Monti Document Services over en in februari van dit jaar ook de kleinere planodrukkerij Gubro Print. Group Joos telt 220 medewerkers en behaalde in 2017 een omzet van 40 miljoen euro, waarvan ongeveer 15% uit export.

Uit het persbericht:Group Joos is een familiebedrijf dat zijn roots heeft in Turnhout. Over de jaren heen exporteerde de Kempische grafische groep met succes naar Frankrijk, Nederland en andere Europese landen. Ook Afrika is inmiddels een belangrijke exportmarkt. Met een 50% instap in het kapitaal van Michael Schiffer Dialog en Smartcom toont Group Joos zijn exportambities en neemt het bedrijf een belangrijke positie in op de grote Duitse markt.Met het partnership tussen Group Joos en de Schiffer Group, een grafische groep in Rheinberg nabij Dusseldorf, zet Group Joos voor het eerst voet aan wal op één van de belangrijkste markten van Europa. De Duitse organisatie telt 100 werknemers en is goed voor 17 miljoen omzet per jaar. Het partnership zal niet alleen zorgen voor een opening op de Duitse markt, maar ook voor een uitbreiding van het bestaande aanbod van Group Joos door de complementaire activiteiten van de Duitse partner.Michael Schiffer Dialog zal de activiteiten verder zetten van de failliete Michael Schiffer en Shagen & Eschen. De instap van Group Joos maakte niet enkel een doorstart mogelijk maar geeft ook een onmiddellijke strategische versterking aan de Duitse Groep.'Voor Group Joos is dit een enorme stap voorwaarts. We worden vanaf nu een echt internationaal bedrijf met productie en verkoop in het buitenland', zegt Alex Joos, CEO van Group Joos. Michael Schiffer was voor Group Joos geen onbekende. Beide bedrijven zijn lid van het exclusief wereldwijde netwerk Eforma (www.eforma.com).'Naast de rechtstreekse toegang tot de Duitse markt betekent dit ook een uitbreiding van het gamma van Group Joos en een extra strategische back up, niet onbelangrijk voor onze grote klanten,' voegt Alex Joos hier nog aan toe.Over Group JoosGroup Joos, actief sinds 1935, is een grafisch bedrijf dat een brede waaier van producten en diensten aanbiedt via zijn vestigingen in Turnhout (foto: hoofdzetel Group Joos) en Leuven. In 2016 deed het bedrijf een rebranding om ook de digitale transformatie naar de markt duidelijk te maken. Onder het motto "Unlimited Digital Solutions and Print" werkt Group Joos via verschillende business units aan een sterkere positie zowel op de Belgische markt als op de exportmarkt. Group Joos bestaat vandaag uit verschillende entiteiten, elk met hun eigen cliënteel, productie-apparaat en organisatie. In 2013 nam het bedrijf de sectorgenoot Monti Documents en Monti Document Services over en in februari van dit jaar ook de kleinere planodrukkerij Gubro Print. Group Joos telt 220 medewerkers en behaalde in 2017 een omzet van 40 miljoen euro, waarvan ongeveer 15% uit export.