"Onze klanten krijgen met drie grote uitdagingen te maken: een almaar grotere druk op de kosten, een tekort aan gekwalificeerd personeel en strengere eisen op het vlak van duurzaamheid", zegt Ludwin Monz. Om drukkers te helpen die uitdagingen het hoofd te bieden, stelt Heidelberg op Drupa 2024 verscheidene innovaties voor die de productiviteit verhogen en de kosten per vel bij grote oplagen verminderen.

Om het tekort aan personeel en gekwalificeerde medewerkers te verhelpen, schuift Heidelberg een grotere automatisering en digitalisering van de waardeketen in de drukkerijen naar voren. "We stellen de geperfectioneerde 'push-to-stop'-technologie voor, alsook onze softwareoplossing voor de werkstroom Prinect", zegt de CEO van Heidelberg.

Op het vlak van duurzaamheid pakt de Duitse constructeur van offset- en digitale persen uit met technologieën die het mogelijk maken om energie te besparen en het verbruik van grondstoffen te verminderen. Op Drupa wordt de nieuwste generatie van offsetpersen met een maximumsnelheid van 21.000 vellen per uur voorgesteld. "Die toename van de productiesnelheid helpt onze klanten om het energieverbruik per vel nog te verminderen", zegt Ludwin Monz.

Duurzaamheid en digitalisering

Duurzaamheid en digitalisering zijn volgens Heidelberg de twee grote internationale trends die de toekomst van de grafische industrie bepalen. "Moderne drukkerijen hebben als doelstelling het verbruik van energie en grondstoffen te verminderen om nog duurzamer te worden. Maar ook de gedrukte producten veranderen, er wordt minder op kunststof en meer op papier gedrukt", zegt Ludwin Monz. In die context streeft Heidelberg ernaar om de kleinste ecologische voetafdruk in de hele waardeketen van de drukindustrie te bereiken. Ter vergelijking, het energieverbruik van een hedendaagse Speedmaster ligt per 1000 vellen 40 procent lager dan dat van een Speedmaster uit 1990.

Bij de digitalisering legt Heidelberg het accent op de optimalisering van de volledige waardeketen van zijn klanten. "Met het oog daarop hebben we de processen volledig gedigitaliseerd en geïntegreerd en bieden we onze klanten een maximale efficiëntie bij de industriële printproductie, wat tot een hogere productiviteit en tot kostenvermindering leidt", zegt de CEO. Heidelberg brengt zo volledig autonome oplossingen - van begin tot eind - voor handels- en verpakkingsdrukkers op de markt.

Heidelberg investeert in softwareoplossingen voor de geïntegreerde printproductie. Naast de al bestaande oplossingen brengt de constructeur in de toekomst nog andere toepassingen uit die de productiestroom, zowel voor digitale druk als voor offset, zullen automatiseren.

De Speedmaster XL 106 van Heidelberg, die een snelheid van 21.000 vel/uur haalt, zal op Drupa 2024 te zien zijn.
"Onze klanten krijgen met drie grote uitdagingen te maken: een almaar grotere druk op de kosten, een tekort aan gekwalificeerd personeel en strengere eisen op het vlak van duurzaamheid", zegt Ludwin Monz. Om drukkers te helpen die uitdagingen het hoofd te bieden, stelt Heidelberg op Drupa 2024 verscheidene innovaties voor die de productiviteit verhogen en de kosten per vel bij grote oplagen verminderen.Om het tekort aan personeel en gekwalificeerde medewerkers te verhelpen, schuift Heidelberg een grotere automatisering en digitalisering van de waardeketen in de drukkerijen naar voren. "We stellen de geperfectioneerde 'push-to-stop'-technologie voor, alsook onze softwareoplossing voor de werkstroom Prinect", zegt de CEO van Heidelberg.Op het vlak van duurzaamheid pakt de Duitse constructeur van offset- en digitale persen uit met technologieën die het mogelijk maken om energie te besparen en het verbruik van grondstoffen te verminderen. Op Drupa wordt de nieuwste generatie van offsetpersen met een maximumsnelheid van 21.000 vellen per uur voorgesteld. "Die toename van de productiesnelheid helpt onze klanten om het energieverbruik per vel nog te verminderen", zegt Ludwin Monz.Duurzaamheid en digitalisering zijn volgens Heidelberg de twee grote internationale trends die de toekomst van de grafische industrie bepalen. "Moderne drukkerijen hebben als doelstelling het verbruik van energie en grondstoffen te verminderen om nog duurzamer te worden. Maar ook de gedrukte producten veranderen, er wordt minder op kunststof en meer op papier gedrukt", zegt Ludwin Monz. In die context streeft Heidelberg ernaar om de kleinste ecologische voetafdruk in de hele waardeketen van de drukindustrie te bereiken. Ter vergelijking, het energieverbruik van een hedendaagse Speedmaster ligt per 1000 vellen 40 procent lager dan dat van een Speedmaster uit 1990.Bij de digitalisering legt Heidelberg het accent op de optimalisering van de volledige waardeketen van zijn klanten. "Met het oog daarop hebben we de processen volledig gedigitaliseerd en geïntegreerd en bieden we onze klanten een maximale efficiëntie bij de industriële printproductie, wat tot een hogere productiviteit en tot kostenvermindering leidt", zegt de CEO. Heidelberg brengt zo volledig autonome oplossingen - van begin tot eind - voor handels- en verpakkingsdrukkers op de markt.Heidelberg investeert in softwareoplossingen voor de geïntegreerde printproductie. Naast de al bestaande oplossingen brengt de constructeur in de toekomst nog andere toepassingen uit die de productiestroom, zowel voor digitale druk als voor offset, zullen automatiseren.