Heidelberg opende in 2005 een productielocatie in Shanghai, waar aanvankelijk afwerkapparatuur werd geassembleerd. Later werden er ook kleinformaat drukpersen gebouwd, bestemd voor de Chinese markt. Nu werken er 450 mensen en worden er persen voor zowel handelsdrukwerk als verpakkingen geproduceerd in met name het 70 x 100 formaat, zoals de Speedmaster CD102 en CS92. Van alle druktorens die Heidelberg maakt, komt inmiddels eenderde uit deze fabriek. De persen gaan vanuit Shanghai de hele wereld over: met installaties in meer dan 40 landen bedraagt de export vanuit China al 19 procent.

Volgens Heidelberg is de vraag naar nieuwe persen weer bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis, met name in de Aziatische markt.

Heidelberg opende in 2005 een productielocatie in Shanghai, waar aanvankelijk afwerkapparatuur werd geassembleerd. Later werden er ook kleinformaat drukpersen gebouwd, bestemd voor de Chinese markt. Nu werken er 450 mensen en worden er persen voor zowel handelsdrukwerk als verpakkingen geproduceerd in met name het 70 x 100 formaat, zoals de Speedmaster CD102 en CS92. Van alle druktorens die Heidelberg maakt, komt inmiddels eenderde uit deze fabriek. De persen gaan vanuit Shanghai de hele wereld over: met installaties in meer dan 40 landen bedraagt de export vanuit China al 19 procent.Volgens Heidelberg is de vraag naar nieuwe persen weer bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis, met name in de Aziatische markt.