Helloprint zegt met deze nieuwe financiering aan zijn verplichtingen richting toeleveranciers te kunnen voldoen. Begin maart bevroor het bedrijf de betaling van uitstaande rekeningen, direct nadat de omzet door de corona-uitbraak met zo'n 80 procent kelderde. In de maanden daarna zijn betalingsregelingen getroffen met crediteuren, variërend van directe betaling van een percentage van het uitstaande saldo tot volledige betaling inclusief rente in vijf jaar.

Directeur (en oprichter) Hans Scheffer liet De Grafische Vakpers desgevraagd weten dat de bestaande aandeelhouders 'significant investeren'. Een ander deel van het nieuwe kapitaal is afkomstig van de overheid in de vorm van een Corona Overbruggings Lening (COL), speciaal bestemd voor startups, scale-ups en innovatieve kmo-ers. De Nederlandse regering stelde voor deze COL-regeling in totaal 300 miljoen euro beschikbaar.

Helloprint gaat de activiteiten nu weer verder uitbreiden. De samenwerking met partners in Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wordt geïntensiveerd, terwijl in Polen naar meer producenten wordt gezocht. Ook wordt de dienstverlening binnenkort uitgebreid naar nog eens 12 Europese landen.

(Grafisch Nieuws in samenwerking met De Grafisch Vakpers)

Helloprint zegt met deze nieuwe financiering aan zijn verplichtingen richting toeleveranciers te kunnen voldoen. Begin maart bevroor het bedrijf de betaling van uitstaande rekeningen, direct nadat de omzet door de corona-uitbraak met zo'n 80 procent kelderde. In de maanden daarna zijn betalingsregelingen getroffen met crediteuren, variërend van directe betaling van een percentage van het uitstaande saldo tot volledige betaling inclusief rente in vijf jaar.Directeur (en oprichter) Hans Scheffer liet De Grafische Vakpers desgevraagd weten dat de bestaande aandeelhouders 'significant investeren'. Een ander deel van het nieuwe kapitaal is afkomstig van de overheid in de vorm van een Corona Overbruggings Lening (COL), speciaal bestemd voor startups, scale-ups en innovatieve kmo-ers. De Nederlandse regering stelde voor deze COL-regeling in totaal 300 miljoen euro beschikbaar. Helloprint gaat de activiteiten nu weer verder uitbreiden. De samenwerking met partners in Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wordt geïntensiveerd, terwijl in Polen naar meer producenten wordt gezocht. Ook wordt de dienstverlening binnenkort uitgebreid naar nog eens 12 Europese landen.(Grafisch Nieuws in samenwerking met De Grafisch Vakpers)