Fabrikanten uit de grafische sector volgen de ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne op de voet. Heel wat bedrijven veroordelen de Russische invasie, ondersteunen de humanitaire inspanningen en maken zich zorgen over de veiligheid van hun medewerkers. Niet alleen de papierproducenten, maar de hele grafische sector reageert op de oorlog in Oekraïne. Hieronder halen we de reacties van een aantal producenten van digitale persen aan.

Giften en humanitaire hulp

Fujifilm, Canon, HP, Xerox, Ricoh en Konica Minolta maken bekend dat ze humanitaire organisaties financieel steunen om de Oekraïense bevolking te helpen. De Japanse fabrikant Fujifilm schenkt twee miljoen dollar aan UNHCR (de VN-Vluchtelingenorganisatie) en Unicef om de humanitaire hulpverlening te ondersteunen - daaronder medisch materiaal ter waarde van een miljoen dollar. Via zijn stichting geeft ook HP steun om, in samenwerking met NGO's zoals Unicef, UNHCR en het Rode Kruis, de Oekraïense slachtoffers en vluchtelingen bij te staan.

In een verklaring kondigt de Amerikaanse fabrikant Xerox op zijn beurt aan: "Dankzij ons noodfonds voor medewerkers hebben we elke medewerker in Oekraïne toelagen gegeven". Xerox heeft ook bijdragen aan het Rode Kruis en aan 'Save the Children' overgemaakt. Ricoh Europe zegt eveneens een schenking gedaan te hebben aan het Rode Kruis terwijl de Europese afdelingen van Ricoh "zich inspannen om de humanitaire crisis te verlichten door fondsen in te zamelen en door andere initiatieven te nemen". Konica Minolta blijft in contact met zijn Oekraïense collega's: "Wanneer ze een buurland bereiken, zorgen we voor onderdak, medische en psychologische bijstand en voedsel".

Leveringen en betalingen opgeschort

Naar aanleiding van het conflict hebben Ricoh, Xerox , HP en Canon beslist om de leveringen van materiaal naar Rusland op te schorten. "Canon EMEA heeft alle productleveringen naar Rusland opgeschort", deelt de fabrikant mee. "We blijven ons aan alle sancties die Rusland opgelegd kreeg, houden", klinkt het bij Ricoh en Xerox. HP heeft de verschepingen naar Rusland en Wit-Rusland opgeschort, alsook alle marketing- en reclame-initiatieven. Konica Minolta: "Wij sluiten ons aan bij de sancties die de internationale gemeenschap, met inbegrip van de EU, de Verenigde Staten en Japan, ingevoerd hebben. Wegens de sancties die de financiële sector opgelegd kreeg, en wegens binnenlandse maatregelen van de Russische regering, zijn de betalingen tussen onze Europese zetel en Konica Minolta Business Solutions Rusland voor het ogenblik opgeschort. We betreuren het dat die maatregel een effect op onze Russische collega's kan hebben, maar we hopen dat we op hun begrip kunnen rekenen."

Fabrikanten uit de grafische sector volgen de ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne op de voet. Heel wat bedrijven veroordelen de Russische invasie, ondersteunen de humanitaire inspanningen en maken zich zorgen over de veiligheid van hun medewerkers. Niet alleen de papierproducenten, maar de hele grafische sector reageert op de oorlog in Oekraïne. Hieronder halen we de reacties van een aantal producenten van digitale persen aan. Fujifilm, Canon, HP, Xerox, Ricoh en Konica Minolta maken bekend dat ze humanitaire organisaties financieel steunen om de Oekraïense bevolking te helpen. De Japanse fabrikant Fujifilm schenkt twee miljoen dollar aan UNHCR (de VN-Vluchtelingenorganisatie) en Unicef om de humanitaire hulpverlening te ondersteunen - daaronder medisch materiaal ter waarde van een miljoen dollar. Via zijn stichting geeft ook HP steun om, in samenwerking met NGO's zoals Unicef, UNHCR en het Rode Kruis, de Oekraïense slachtoffers en vluchtelingen bij te staan.In een verklaring kondigt de Amerikaanse fabrikant Xerox op zijn beurt aan: "Dankzij ons noodfonds voor medewerkers hebben we elke medewerker in Oekraïne toelagen gegeven". Xerox heeft ook bijdragen aan het Rode Kruis en aan 'Save the Children' overgemaakt. Ricoh Europe zegt eveneens een schenking gedaan te hebben aan het Rode Kruis terwijl de Europese afdelingen van Ricoh "zich inspannen om de humanitaire crisis te verlichten door fondsen in te zamelen en door andere initiatieven te nemen". Konica Minolta blijft in contact met zijn Oekraïense collega's: "Wanneer ze een buurland bereiken, zorgen we voor onderdak, medische en psychologische bijstand en voedsel".Naar aanleiding van het conflict hebben Ricoh, Xerox , HP en Canon beslist om de leveringen van materiaal naar Rusland op te schorten. "Canon EMEA heeft alle productleveringen naar Rusland opgeschort", deelt de fabrikant mee. "We blijven ons aan alle sancties die Rusland opgelegd kreeg, houden", klinkt het bij Ricoh en Xerox. HP heeft de verschepingen naar Rusland en Wit-Rusland opgeschort, alsook alle marketing- en reclame-initiatieven. Konica Minolta: "Wij sluiten ons aan bij de sancties die de internationale gemeenschap, met inbegrip van de EU, de Verenigde Staten en Japan, ingevoerd hebben. Wegens de sancties die de financiële sector opgelegd kreeg, en wegens binnenlandse maatregelen van de Russische regering, zijn de betalingen tussen onze Europese zetel en Konica Minolta Business Solutions Rusland voor het ogenblik opgeschort. We betreuren het dat die maatregel een effect op onze Russische collega's kan hebben, maar we hopen dat we op hun begrip kunnen rekenen."