HP zou net als in 2016 machines, oplossingen en toepassingen demonstreren en tonen in de 8.300 m² grote Hal 17. Maar de onzekere situatie als gevolg van de Covid-19-pandemie en de zorg over de gezondheid en veiligheid van personeel, klanten en bezoekers, hebben de fabrikant doen besluiten niet fysiek op de twee expo's aanwezig te zijn.

Ook EFI (grootformaat, software) heeft vorige week afgezegd voor drupa omwille van de onzekerheid met betrekking tot de aanhoudende coronapandemie.

"Ons bedrijf heeft een lange, positieve geschiedenis met drupa", zegt Jeff Jacobson, CEO van EFI. "De show heeft altijd het beste vertegenwoordigd van wat er kan worden bereikt met een evenement voor de wereldwijde grafische industrie. Wij allen bij EFI kijken uit naar toekomstige drupa-evenementen na 2021 - en naar andere industriebeurzen - zodra de wereld duidelijk voorbij de huidige pandemie is."

EFI heeft in de tussentijd ook activiteiten opgezet zoals EFI Engage - een virtueel evenement voor klanten dat wordt georganiseerd in plaats van de jaarlijkse EFI Connect-gebruikersconferentie. EFI Engage zal van 25 januari tot 5 februari doorgaan.

Eerder haakten ook al Heidelberg, Komori, manroland vellenpersen, Xerox, Screen, Bobst , Kodak, Fujilm en de Postpress Alliance (Baumann Maschinenbau Solms, Bograma, H+H, Hohner, MBO Postpress Solutions, Perfecta und Wohlenberg) af voor drupa. Heidelberg, de grootste vellenpersenfabrikant ter wereld, zou een belangrijke aanwezigheid gehad hebben in de nieuwe en grotere Hal 1. Van de drie traditierijke offsetplatenfabrikanten komen Kodak en Fujifilm niet naar drupa. Agfa is vooralsnog standhouder. Benny Landa kondigde aan wel naar drupa te willen komen maar houdt handig een slag om de arm: "Het moet dan wel veilig zijn voor iedereen."

Intussen kondigde ook Fespa aan dat het vanwege het coronavirus zijn beurs FESPA Mexico 2020 verschuift naar 23-25 september 2021. De expo voor de print & signbranche zou dit jaar worden georganiseerd van 26-28 november.

HP zou net als in 2016 machines, oplossingen en toepassingen demonstreren en tonen in de 8.300 m² grote Hal 17. Maar de onzekere situatie als gevolg van de Covid-19-pandemie en de zorg over de gezondheid en veiligheid van personeel, klanten en bezoekers, hebben de fabrikant doen besluiten niet fysiek op de twee expo's aanwezig te zijn.Ook EFI (grootformaat, software) heeft vorige week afgezegd voor drupa omwille van de onzekerheid met betrekking tot de aanhoudende coronapandemie."Ons bedrijf heeft een lange, positieve geschiedenis met drupa", zegt Jeff Jacobson, CEO van EFI. "De show heeft altijd het beste vertegenwoordigd van wat er kan worden bereikt met een evenement voor de wereldwijde grafische industrie. Wij allen bij EFI kijken uit naar toekomstige drupa-evenementen na 2021 - en naar andere industriebeurzen - zodra de wereld duidelijk voorbij de huidige pandemie is."EFI heeft in de tussentijd ook activiteiten opgezet zoals EFI Engage - een virtueel evenement voor klanten dat wordt georganiseerd in plaats van de jaarlijkse EFI Connect-gebruikersconferentie. EFI Engage zal van 25 januari tot 5 februari doorgaan.Eerder haakten ook al Heidelberg, Komori, manroland vellenpersen, Xerox, Screen, Bobst , Kodak, Fujilm en de Postpress Alliance (Baumann Maschinenbau Solms, Bograma, H+H, Hohner, MBO Postpress Solutions, Perfecta und Wohlenberg) af voor drupa. Heidelberg, de grootste vellenpersenfabrikant ter wereld, zou een belangrijke aanwezigheid gehad hebben in de nieuwe en grotere Hal 1. Van de drie traditierijke offsetplatenfabrikanten komen Kodak en Fujifilm niet naar drupa. Agfa is vooralsnog standhouder. Benny Landa kondigde aan wel naar drupa te willen komen maar houdt handig een slag om de arm: "Het moet dan wel veilig zijn voor iedereen." Intussen kondigde ook Fespa aan dat het vanwege het coronavirus zijn beurs FESPA Mexico 2020 verschuift naar 23-25 september 2021. De expo voor de print & signbranche zou dit jaar worden georganiseerd van 26-28 november.