Rapida is een gamma snel drogende inkten van Hubergroup Print Solutions voor de vellendruk. De inkten hebben nu een nieuwe samenstelling gekregen, zonder minerale olie. Dat was de aanleiding om de naam te veranderen in 'Rapida Eco'.

"Die eigenschap onderscheidt Rapida Eco van de rest van het aanbod op de markt omdat inkten die een snelle droging combineren met een duurzame samenstelling zeldzaam zijn", duidt Hubergroup.

Duurzame optie

Aan de wijziging van het inktgamma is een intensieve periode van onderzoek en ontwikkeling voorafgegaan. Josef Sutter, product manager Sheet-fed/UV Europe bij Hubergroup: "Voor ons was het belangrijk dat klanten die een groot belang aan snelheid hechten, ook voor een duurzame optie konden kiezen. We hebben dus beslist om de samenstelling van ons snelst drogend gamma inkten voor de vellendruk te wijzigen. Eenvoudig was dat niet, maar we zijn wel trots dat we die uitdaging aangegaan zijn. We kunnen onze klanten nu een van de snelst drogende plantaardige inkten op de markt voor de vellendruk aanbieden."

Volgens de fabrikant maakt de nieuwe inkt het mogelijk om het papier onmiddellijk na de druk te verwerken en de persen perfect af te stellen. "Rapida Eco geeft blijk van heel goede drukeigenschappen en de drukkers die reeds Rapida gebruiken, hoeven hun werkwijze niet te wijzigen", stelt Josef Sutter.

Rapida is een gamma snel drogende inkten van Hubergroup Print Solutions voor de vellendruk. De inkten hebben nu een nieuwe samenstelling gekregen, zonder minerale olie. Dat was de aanleiding om de naam te veranderen in 'Rapida Eco'. "Die eigenschap onderscheidt Rapida Eco van de rest van het aanbod op de markt omdat inkten die een snelle droging combineren met een duurzame samenstelling zeldzaam zijn", duidt Hubergroup.Aan de wijziging van het inktgamma is een intensieve periode van onderzoek en ontwikkeling voorafgegaan. Josef Sutter, product manager Sheet-fed/UV Europe bij Hubergroup: "Voor ons was het belangrijk dat klanten die een groot belang aan snelheid hechten, ook voor een duurzame optie konden kiezen. We hebben dus beslist om de samenstelling van ons snelst drogend gamma inkten voor de vellendruk te wijzigen. Eenvoudig was dat niet, maar we zijn wel trots dat we die uitdaging aangegaan zijn. We kunnen onze klanten nu een van de snelst drogende plantaardige inkten op de markt voor de vellendruk aanbieden."Volgens de fabrikant maakt de nieuwe inkt het mogelijk om het papier onmiddellijk na de druk te verwerken en de persen perfect af te stellen. "Rapida Eco geeft blijk van heel goede drukeigenschappen en de drukkers die reeds Rapida gebruiken, hoeven hun werkwijze niet te wijzigen", stelt Josef Sutter.