Tot nu toe werden offsetinkten met een lage migratie alleen gebruikt bij vellendruk. "Een nieuw bindmiddel, ontwikkeld door hubergroup, heeft de weg geëffend voor deze innovatie in rotatieoffsetdruk", stelt de inktenfabrikant.

Labowerk en praktijktesten

"Met behulp van een speciaal bindmiddel en de zorgvuldige selectie van grondstoffen en productiemethoden zijn we erin geslaagd de eerste migratiearme en reukarme rotatie-offsetinkten te ontwikkelen", zegt Thomas Stumpf, director Web Offset bij hubergroup. "Omdat veiligheid en duurzaamheid onze topprioriteiten zijn, hebben we nauw samengewerkt met onze experts op het gebied van vellenoffset, die al vele jaren inkten voor voedselverpakkingen ontwikkelen." Naast het laboratoriumwerk heeft hubergroup praktijktesten uitgevoerd in samenwerking met merkeigenaren, drukkers en de papierfabrikant Drewsen.

Met deze nieuwe drukinkten (MGA Food News voor coldset en MGA Evolution voor hetaset) wordt het mogelijk om voedselconforme papieren verpakkingen in grote hoeveelheden te produceren met vierkleurendruk in rotatieoffset.

Hubergroup lanceert de eerste rotatie-offsetinkten voor voedselverpakkingen.
Tot nu toe werden offsetinkten met een lage migratie alleen gebruikt bij vellendruk. "Een nieuw bindmiddel, ontwikkeld door hubergroup, heeft de weg geëffend voor deze innovatie in rotatieoffsetdruk", stelt de inktenfabrikant."Met behulp van een speciaal bindmiddel en de zorgvuldige selectie van grondstoffen en productiemethoden zijn we erin geslaagd de eerste migratiearme en reukarme rotatie-offsetinkten te ontwikkelen", zegt Thomas Stumpf, director Web Offset bij hubergroup. "Omdat veiligheid en duurzaamheid onze topprioriteiten zijn, hebben we nauw samengewerkt met onze experts op het gebied van vellenoffset, die al vele jaren inkten voor voedselverpakkingen ontwikkelen." Naast het laboratoriumwerk heeft hubergroup praktijktesten uitgevoerd in samenwerking met merkeigenaren, drukkers en de papierfabrikant Drewsen.Met deze nieuwe drukinkten (MGA Food News voor coldset en MGA Evolution voor hetaset) wordt het mogelijk om voedselconforme papieren verpakkingen in grote hoeveelheden te produceren met vierkleurendruk in rotatieoffset.