De automatische Starbook Sheetfolder maakt de productie van digitaal gedrukte boeken mogelijk vanaf oplage één. Het systeem, dat gedemonstreerd wordt op de stand van Müller-Martini (Hall 1, stand B50), produceert 4-zijdige, gelijmde boekblokken uit enkele vellen en voert ze naar de Vareo Pro perfect binder van Müller Martini.

Het systeem is geschikt voor de productie van soft- en hardcoverboeken voor korte tot middellange oplages. "De eenvoudige bediening, lage onderhoudsvereisten, mediaflexibiliteit en de mogelijkheid om individuele boekblokken te leveren met een snelheid van maximaal 1000 leveringen (stapels of individuele boeken) per uur in perfecte FIFO (First In-First Out) volgorde stellen nieuwe normen in digitale boekproductie", stelt Hunkeler.

On the fly

Met de Sheetfolder SF8 kunnen gedrukte vellen tot B3-formaat worden omgedraaid, gehalveerd en gevouwen, afhankelijk van het gewenste eindproduct. De vellen worden gemeten bij de invoer van de module en uitgelijnd onder de exacte hoek voor verwerking. Bij het overschakelen naar een nieuw formaat vindt de positionering volledig automatisch plaats tijdens lopende productie-on the fly.

In de Book Delivery Module BD8 worden de katernen uitgelijnd en vervolgens in gelijmde boekblokken geperst, verzameld en uitgevoerd. De boekblokken verlaten de module individueel of gestapeld en worden overgebracht naar de perfect binder Vareo Pro van Müller Martini.

Hunkeler zal tien productiesystemen laten zien tijdens Drupa op verschillende partnerstands van druk- en afwerkingsfabrikanten. De Zwitserse machinebouwer zal ook een geautomatiseerde oplossing voor commercieel drukwerk presenteren voor de productie van flyers, kalenders en gevouwen brochures in Hal 8A, stand A20.

De automatische Starbook Sheetfolder maakt de productie van digitaal gedrukte boeken mogelijk vanaf oplage één. Het systeem, dat gedemonstreerd wordt op de stand van Müller-Martini (Hall 1, stand B50), produceert 4-zijdige, gelijmde boekblokken uit enkele vellen en voert ze naar de Vareo Pro perfect binder van Müller Martini.Het systeem is geschikt voor de productie van soft- en hardcoverboeken voor korte tot middellange oplages. "De eenvoudige bediening, lage onderhoudsvereisten, mediaflexibiliteit en de mogelijkheid om individuele boekblokken te leveren met een snelheid van maximaal 1000 leveringen (stapels of individuele boeken) per uur in perfecte FIFO (First In-First Out) volgorde stellen nieuwe normen in digitale boekproductie", stelt Hunkeler.Met de Sheetfolder SF8 kunnen gedrukte vellen tot B3-formaat worden omgedraaid, gehalveerd en gevouwen, afhankelijk van het gewenste eindproduct. De vellen worden gemeten bij de invoer van de module en uitgelijnd onder de exacte hoek voor verwerking. Bij het overschakelen naar een nieuw formaat vindt de positionering volledig automatisch plaats tijdens lopende productie-on the fly.In de Book Delivery Module BD8 worden de katernen uitgelijnd en vervolgens in gelijmde boekblokken geperst, verzameld en uitgevoerd. De boekblokken verlaten de module individueel of gestapeld en worden overgebracht naar de perfect binder Vareo Pro van Müller Martini.Hunkeler zal tien productiesystemen laten zien tijdens Drupa op verschillende partnerstands van druk- en afwerkingsfabrikanten. De Zwitserse machinebouwer zal ook een geautomatiseerde oplossing voor commercieel drukwerk presenteren voor de productie van flyers, kalenders en gevouwen brochures in Hal 8A, stand A20.