De groei die Hybrid Software Group in 2023 realiseerde is te danken aan het Printhead Solutions-segment van de groep. De omzet groeide van 8,66 miljoen euro in 2022 naar 11,30 miljoen vorig jaar. "In 2022 werd de omzet voor dit segment ernstig beïnvloed door het tekort aan de meest gebruikte chip", duidt het bedrijf. In 2023 herstelde de chipaanvoer. De omzet van het Printing Software-segment daalde met 2 procent naar 14,94 miljoen euro. Het Enterprise Software-segment kende een daling van 4 procent tot 21,81 miljoen euro.

Stijgende rente

"2023 bleek opnieuw een moeilijk jaar te zijn voor de meeste regio's in de wereld en voor de sectoren die wij bedienen; verpakkingen en industrieel printen", stelt Guido Van der Schueren, uitvoerdend voorzitter van Hybrid Software Group. "De rentetarieven stegen snel om inflatie tegen te gaan, maar dit beperkte de kapitaalinvesteringen door veel printproductiebedrijven, vooral in de Verenigde Staten. Bovendien had de Duitse 'angst' voor energieprijzen en de algemene economie invloed op onze verkoop in die belangrijke regio."

Drupa-effect

"De laatste twee jaar waren uitdagend, maar ik ben enthousiast over de vooruitzichten voor 2024 en daarna", zegt Mike Rottenborn, de CEO van Hybrid Software Group. "Ik verwacht dat onze operationele winst in 2024 zal verdubbelen, omdat de bedrijfsactiviteit zich binnen elk van de segmenten ontwikkelt, met een geoptimaliseerde kostenstructuur en gunstige omstandigheden van de Drupa-beurs die worden verwacht in het tweede en derde kwartaal."

De groei die Hybrid Software Group in 2023 realiseerde is te danken aan het Printhead Solutions-segment van de groep. De omzet groeide van 8,66 miljoen euro in 2022 naar 11,30 miljoen vorig jaar. "In 2022 werd de omzet voor dit segment ernstig beïnvloed door het tekort aan de meest gebruikte chip", duidt het bedrijf. In 2023 herstelde de chipaanvoer. De omzet van het Printing Software-segment daalde met 2 procent naar 14,94 miljoen euro. Het Enterprise Software-segment kende een daling van 4 procent tot 21,81 miljoen euro."2023 bleek opnieuw een moeilijk jaar te zijn voor de meeste regio's in de wereld en voor de sectoren die wij bedienen; verpakkingen en industrieel printen", stelt Guido Van der Schueren, uitvoerdend voorzitter van Hybrid Software Group. "De rentetarieven stegen snel om inflatie tegen te gaan, maar dit beperkte de kapitaalinvesteringen door veel printproductiebedrijven, vooral in de Verenigde Staten. Bovendien had de Duitse 'angst' voor energieprijzen en de algemene economie invloed op onze verkoop in die belangrijke regio.""De laatste twee jaar waren uitdagend, maar ik ben enthousiast over de vooruitzichten voor 2024 en daarna", zegt Mike Rottenborn, de CEO van Hybrid Software Group. "Ik verwacht dat onze operationele winst in 2024 zal verdubbelen, omdat de bedrijfsactiviteit zich binnen elk van de segmenten ontwikkelt, met een geoptimaliseerde kostenstructuur en gunstige omstandigheden van de Drupa-beurs die worden verwacht in het tweede en derde kwartaal."