De vakbeurzen Interpack (7-13 mei) en Drupa (16-26 juni) liggen "onveranderd op schema", ondanks de impact die het coronavirus inmiddels ook op dit soort grote internationale bijeenkomsten heeft.BijvoorbeeldhetvierdaagseMobile World Congres, dat volgende week in Barcelona zou plaatsvinden, werd afgelast omdat een flink aantal exposanten besloot af te zeggen.

Gevraagd naar de situatie in Düsseldorf laat Geldermann weten dat afgelopen weekend de vakbeurs voor retailers Euroshop (16-20 februari) gewoon volgens planning van start is gegaan, al hebben volgens Duitse media 40 van de ongeveer 350 Chinese exposanten afgezegd. Er zijn door de beursorganisatie proactief maatregelen genomen. Zo zijn er extra plekken waar mensen hun handen kunnen desinfecteren en er wordt vaker schoongemaakt. Ook de medische faciliteiten op het beurscomplex zijn in staat van paraatheid en hanteren speciale procedures die werden ontwikkeld ten tijde van bijvoorbeeld het SARS-virus.

Geldermann benadrukt dat het coronavirus niet alleen in Duitsland de volle aandacht heeft van Messe Düsseldorf: "We hebben ook dochterbedrijven in Azië - in Shanghai, Beijing en Hong Kong - en zijn dus ook op die manier direct betrokken."

De deelname aan Drupa van bijvoorbeeld exposant Masterwork, de Chinese partner van Heidelberg, staat vooralsnog niet ter discussie, laat Thomas Fichtl (Heidelberg) ons weten: "Er is geen concreet gevaar voor onze aanwezigheid. In overleg met Masterwork gaan we er momenteel van uit dat onze plannen gewoon doorgaan." De fabriek van Masterwork staat in de miljoenenstad Tianjin waar al slachtoffers van het coronavirus vielen: "Onze collega's van de Postpress-divisie staan voortdurend in direct contact. Masterwork is in staat om door te werken."

Het is nog niet duidelijk of de corona-epidemie invloed zal hebben op de verwachte bezoekersaantallen uit bijvoorbeeld China. In 2016 was 19% van de ruim 195.000 buitenlandse Drupa-bezoekers afkomstig uit Azië; van hen kwam het grootste deel (22%) uit China.

(Foto:Messe Düsseldorf/ctillmann)

De vakbeurzen Interpack (7-13 mei) en Drupa (16-26 juni) liggen "onveranderd op schema", ondanks de impact die het coronavirus inmiddels ook op dit soort grote internationale bijeenkomsten heeft.BijvoorbeeldhetvierdaagseMobile World Congres, dat volgende week in Barcelona zou plaatsvinden, werd afgelast omdat een flink aantal exposanten besloot af te zeggen.Gevraagd naar de situatie in Düsseldorf laat Geldermann weten dat afgelopen weekend de vakbeurs voor retailers Euroshop (16-20 februari) gewoon volgens planning van start is gegaan, al hebben volgens Duitse media 40 van de ongeveer 350 Chinese exposanten afgezegd. Er zijn door de beursorganisatie proactief maatregelen genomen. Zo zijn er extra plekken waar mensen hun handen kunnen desinfecteren en er wordt vaker schoongemaakt. Ook de medische faciliteiten op het beurscomplex zijn in staat van paraatheid en hanteren speciale procedures die werden ontwikkeld ten tijde van bijvoorbeeld het SARS-virus.Geldermann benadrukt dat het coronavirus niet alleen in Duitsland de volle aandacht heeft van Messe Düsseldorf: "We hebben ook dochterbedrijven in Azië - in Shanghai, Beijing en Hong Kong - en zijn dus ook op die manier direct betrokken."De deelname aan Drupa van bijvoorbeeld exposant Masterwork, de Chinese partner van Heidelberg, staat vooralsnog niet ter discussie, laat Thomas Fichtl (Heidelberg) ons weten: "Er is geen concreet gevaar voor onze aanwezigheid. In overleg met Masterwork gaan we er momenteel van uit dat onze plannen gewoon doorgaan." De fabriek van Masterwork staat in de miljoenenstad Tianjin waar al slachtoffers van het coronavirus vielen: "Onze collega's van de Postpress-divisie staan voortdurend in direct contact. Masterwork is in staat om door te werken."Het is nog niet duidelijk of de corona-epidemie invloed zal hebben op de verwachte bezoekersaantallen uit bijvoorbeeld China. In 2016 was 19% van de ruim 195.000 buitenlandse Drupa-bezoekers afkomstig uit Azië; van hen kwam het grootste deel (22%) uit China.(Foto:Messe Düsseldorf/ctillmann)