Heidelberg zal zijn portfolio uitbreiden door een eigen inkjet-productfamilie te introduceren, gebaseerd op de nieuw aangekondigde Canon B2-velleninkjetpers (de VarioPress iV7) en de bestaande B3-velleninkjetpers (de VarioPrint iX3200). Beide persen, die door Heidelberg in de markt gezet worden als respectievelijk de Jetfire 75 en de Jetfire 50, zullen worden geïntegreerd in de Prinect-workflow van Heidelberg. Ook de service en de Saphira-inkt zal via de Duitse fabrikant worden geleverd.

De Jetfire 50 B3-vellenpers van Heidelberg is gebaseerd op de VarioPrint iX3200 van Canon. Momenteel zijn meer dan 650 Canon B3-velleninkjetpersen in gebruik bij klanten wereldwijd.

Industriële inkjet

"We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Heidelberg de overstap naar een gecombineerde offset/digitale productie zal versnellen en innovatie zal mogelijk maken voor veel meer offsetdrukkerijen wereldwijd", zegt Akira Yoshida, president en CEO van Canon Production Printing.

"Ons doel is om drukkerijen die vellenoffset- en digitale persen tegelijkertijd gebruiken een aantrekkelijke en geïntegreerd service- en productportfolio te bieden", stelt David Schmedding, head of Sales bij Heidelberg. "Daarom zijn we verheugd dat we onze klanten innovatieve industriële inkjet-persen kunnen aanbieden die zijn geïntegreerd in onze Prinect workflow om flexibele en kosteneffectieve autonome productie te realiseren."

De Jetfire 75, de nieuwe B2-velleninkjetpers, zal beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2025.
Heidelberg zal zijn portfolio uitbreiden door een eigen inkjet-productfamilie te introduceren, gebaseerd op de nieuw aangekondigde Canon B2-velleninkjetpers (de VarioPress iV7) en de bestaande B3-velleninkjetpers (de VarioPrint iX3200). Beide persen, die door Heidelberg in de markt gezet worden als respectievelijk de Jetfire 75 en de Jetfire 50, zullen worden geïntegreerd in de Prinect-workflow van Heidelberg. Ook de service en de Saphira-inkt zal via de Duitse fabrikant worden geleverd."We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Heidelberg de overstap naar een gecombineerde offset/digitale productie zal versnellen en innovatie zal mogelijk maken voor veel meer offsetdrukkerijen wereldwijd", zegt Akira Yoshida, president en CEO van Canon Production Printing."Ons doel is om drukkerijen die vellenoffset- en digitale persen tegelijkertijd gebruiken een aantrekkelijke en geïntegreerd service- en productportfolio te bieden", stelt David Schmedding, head of Sales bij Heidelberg. "Daarom zijn we verheugd dat we onze klanten innovatieve industriële inkjet-persen kunnen aanbieden die zijn geïntegreerd in onze Prinect workflow om flexibele en kosteneffectieve autonome productie te realiseren."