De pers is gekoppeld aan een inline afwerkingsoplossing van GEP Germany (Global-Ehret Processing). De productiestraat, die van Kösel de naam 'Jura-Jet' meekreeg, is speciaal voor dundruk ingericht.

Met de Jura-Jet kan Kösel nu boeken printen met een papiergrammage van minder dan 40 g/m². Het is het resultaat van een gezamenlijke ontwikkeling van de boekproducent en KBA. Door een speciale voorbehandeling kan standaard offsetpapier en dundrukpapier worden bedrukt. Gedrukt wordt in één, twee of vier kleuren. Het doorschijnen van het drukbeeld aan de versozijde is niet sterker als bij conventionele offset.

Op de installatie zullen zowel losbladig werk als gelijmde of geniete boeken kunnen geproduceerd worden. Kösel zegt dat vooral juridische, theologische en leerboeken interessant zijn voor de pers, omdat het vaak gaat om omvangrijke werken in kleine tot middelgrote oplagen. Maar ook fictiereeksen in middelgrote oplagen zijn interessant. De rotatie inkjetpers is, nog volgens het productiebedrijf, een oplossing om oplagerisico's, voorfinanciering en voorraadkosten te beperken.

De pers is gekoppeld aan een inline afwerkingsoplossing van GEP Germany (Global-Ehret Processing). De productiestraat, die van Kösel de naam 'Jura-Jet' meekreeg, is speciaal voor dundruk ingericht.Met de Jura-Jet kan Kösel nu boeken printen met een papiergrammage van minder dan 40 g/m². Het is het resultaat van een gezamenlijke ontwikkeling van de boekproducent en KBA. Door een speciale voorbehandeling kan standaard offsetpapier en dundrukpapier worden bedrukt. Gedrukt wordt in één, twee of vier kleuren. Het doorschijnen van het drukbeeld aan de versozijde is niet sterker als bij conventionele offset.Op de installatie zullen zowel losbladig werk als gelijmde of geniete boeken kunnen geproduceerd worden. Kösel zegt dat vooral juridische, theologische en leerboeken interessant zijn voor de pers, omdat het vaak gaat om omvangrijke werken in kleine tot middelgrote oplagen. Maar ook fictiereeksen in middelgrote oplagen zijn interessant. De rotatie inkjetpers is, nog volgens het productiebedrijf, een oplossing om oplagerisico's, voorfinanciering en voorraadkosten te beperken.