Komori trekt naar de internationale vakbeurs Drupa met het thema 'Connected Automation'. "Dat houdt in dat alle apparatuur in een drukkerij wordt gekoppeld om een verbeterde visibiliteit, automatisering en efficiëntie in de productieprocessen te bereiken. Deze aanpak optimaliseert workflows, waardoor de productiviteit en winstgevendheid worden versterkt", duidt de drukpersenfabrikant.

Offset en inkjet

De meer dan 300 aanwezigen kregen vorige week in Utrecht al een blik op de Lithrone GX40 verpakkingspers. De 25 meter lange zevenkleuren offsetpers haalt een snelheid van 18.000 vel per uur. De pers kan een formaat aan van 750 x 1050 mm (40") en een substraatdikte tot 1 mm. Op Drupa zal de Lithrone GX40 advance EX gedemonstreerd worden.

De tweede offsetpers die in Utrecht werd gedemonstreerd was de Lithrone GL-837P met Autopilot. De compacte H-UV LED achtkleurenpers haalt een maximale snelheid van 15.000 vel per uur. De vellen zijn maximaal 640 x 940 mm groot (37").

Op Drupa zal Komori de J-throne 29 inkjetpers introduceren. De B2 velleninkjetpers, die niet te zien was in Utrecht, haalt een printsnelheid van 6.000 vel per uur enkelzijdig en 3.000 vel per uur dubbelzijdig. De J-throne 29 verbreedt het digitale portfolio van Komori (met de Impremia IS29s en de Impremia NS40). Voor de nieuwe inkjetpers heeft Komori een nieuwe UV-inkt ontwikkeld. De pers functioneert volgens de fabrikant met een breed scala aan substraten zoals gecoat en ongecoat papier en karton zonder voorbehandeling.

Tijdens Drupa zal Komori een nieuwe inkjetvellenpers onthullen: de J-throne 29.

Robotlogistiek

In het Graphic Center in Utrecht gaf Komori alvast een geanimeerde blik op hoe een gerobotiseerde drukkerij er kan uitzien. Nadat de Lithrone GL-837P-pers met Autopilot de vellen heeft gedrukt, brengt de Autonome Mobiele Robot (AMR) van het Oostenrijkse Agilox de pallet drukwerk naar de MKO K8 vouwmachine met CoBo-Stack palletiseerrobot voor het vouwproces. Het hele proces wordt begeleid door Komori's KP-Connect Pro software. Op Drupa zal de AMR het drukwerk transporteren naar de nabijgelegen stand van The Postpress Alliance waar MBO Postpress Solutions, sinds 2020 een dochteronderneming van Komori, present is.

De Autonome Mobiele Robot (AMR) van het Oostenrijkse Agilox stal de show tijdens de Open House bij Komori., KDC
De Autonome Mobiele Robot (AMR) van het Oostenrijkse Agilox stal de show tijdens de Open House bij Komori. © KDC
Demonstratie van de geautomatiseerde K8 vouwmachine van MBO., KDC
Demonstratie van de geautomatiseerde K8 vouwmachine van MBO. © KDC
Robotlogistiek in actie: de CoBo-Stack cobot van MBO stapelt het drukwerk op een pallet., KDC
Robotlogistiek in actie: de CoBo-Stack cobot van MBO stapelt het drukwerk op een pallet. © KDC
Komori trekt naar de internationale vakbeurs Drupa met het thema 'Connected Automation'. "Dat houdt in dat alle apparatuur in een drukkerij wordt gekoppeld om een verbeterde visibiliteit, automatisering en efficiëntie in de productieprocessen te bereiken. Deze aanpak optimaliseert workflows, waardoor de productiviteit en winstgevendheid worden versterkt", duidt de drukpersenfabrikant.De meer dan 300 aanwezigen kregen vorige week in Utrecht al een blik op de Lithrone GX40 verpakkingspers. De 25 meter lange zevenkleuren offsetpers haalt een snelheid van 18.000 vel per uur. De pers kan een formaat aan van 750 x 1050 mm (40") en een substraatdikte tot 1 mm. Op Drupa zal de Lithrone GX40 advance EX gedemonstreerd worden.De tweede offsetpers die in Utrecht werd gedemonstreerd was de Lithrone GL-837P met Autopilot. De compacte H-UV LED achtkleurenpers haalt een maximale snelheid van 15.000 vel per uur. De vellen zijn maximaal 640 x 940 mm groot (37").Op Drupa zal Komori de J-throne 29 inkjetpers introduceren. De B2 velleninkjetpers, die niet te zien was in Utrecht, haalt een printsnelheid van 6.000 vel per uur enkelzijdig en 3.000 vel per uur dubbelzijdig. De J-throne 29 verbreedt het digitale portfolio van Komori (met de Impremia IS29s en de Impremia NS40). Voor de nieuwe inkjetpers heeft Komori een nieuwe UV-inkt ontwikkeld. De pers functioneert volgens de fabrikant met een breed scala aan substraten zoals gecoat en ongecoat papier en karton zonder voorbehandeling.In het Graphic Center in Utrecht gaf Komori alvast een geanimeerde blik op hoe een gerobotiseerde drukkerij er kan uitzien. Nadat de Lithrone GL-837P-pers met Autopilot de vellen heeft gedrukt, brengt de Autonome Mobiele Robot (AMR) van het Oostenrijkse Agilox de pallet drukwerk naar de MKO K8 vouwmachine met CoBo-Stack palletiseerrobot voor het vouwproces. Het hele proces wordt begeleid door Komori's KP-Connect Pro software. Op Drupa zal de AMR het drukwerk transporteren naar de nabijgelegen stand van The Postpress Alliance waar MBO Postpress Solutions, sinds 2020 een dochteronderneming van Komori, present is.