De AlphaJet van MGI, die in november 2018 op de Parijse beurs All4Pack voorgesteld werd, is de eerste inkjetprinter van het formaat B1+ die in één doorgang print en veredelt. De pers werkt met waterhoudende CMYK-inkten, een ecologische UV-spotvernis en de lamineertechnologie Green-Foil (een verguldtechniek). De pers heeft een productiecapaciteit van 1800 B1-vellen per uur en drukt met een resolutie van 1600 dpi. Volgens de fabrikant heeft de inkjetpers het ontinktingscertificaat van Ingede voor de inkten, de UV-vernis en het verguldsel.

In samenwerking met Konica Minolta werd het eerste AlphaJet Democenter ingericht in de Parijse vestiging van Konica Minolta. De twee partners hebben ook aangekondigd dat ze een tweede demonstratiecentrum voor de AlphaJet in New York zullen openen. Dat moet begin 2023 klaar zijn en wordt eveneens in de plaatselijke lokalen van Konica Minolta ingericht. Met deze inkjetpers mikken MGI en Konica Minolta op verschillende grafische segmenten.

Eerste installatie in Frankrijk

In mei 2022 werd de printer/veredelingseenheid AlphaJet van MGI bij Isra geïnstalleerd, een Franse specialist in chipkaarten die op verpakkingstoepassingen mikt. Het gaat om de eerste AlphaJet die verkocht werd, vier jaar na de eerste voorstelling ervan. De investering van Isra gebeurt in het kader van het economische relanceplan van Frankrijk dat productiebedrijven wil ondersteunen. Het budget voor dat initiatief bedraagt in totaal honderd miljard euro. Onlangs heeft Isra nog een innovatie voorgesteld, de milieuvriendelijke papieren kaart ISBIO zonder plastic. Die papieren kaart kan voorzien worden van een magneetstrook of een contactloze chip (RFID, NFC) en kan met het thermische transferprocedé gepersonaliseerd worden.

Volgens de voorzitter en algemeen directeur van Isra, Jean-Pierre Chauvin, was de aankoop van de MGI AlphaJet een logische stap in de innovatiestrategie van Isra: "Isra is een heel specifiek bedrijf dat alle druktechnieken beheerst: offset, zeefdruk, digitale druk, hotfoil-techniek, gedrukte elektronica (printplaten) en veiligheidsdruk. Die verschillende technieken stellen ons in staat om producten met een grote toegevoegde waarde aan te bieden, zowel door hun drukkwaliteit als door hun personalisatie en afwerking. Daarbij speelt het geen rol of het om klassieke producten gaat, of om producten waarin de contactloze technologie geïntegreerd is. Vandaag zijn er over het algemeen vijf belangrijke stappen in het productieproces van onze producten. De MGI AlphaJet zal ons in staat stellen de productiestroom te vereenvoudigen en bepaalde beperkingen op het vlak van de druktechnologie te elimineren - zonder de productiestroom te onderbreken, zonder verspilling en met tijdwinst. We halen een productiviteit die met conventionele toestellen ondenkbaar is."

De AlphaJet van MGI, die in november 2018 op de Parijse beurs All4Pack voorgesteld werd, is de eerste inkjetprinter van het formaat B1+ die in één doorgang print en veredelt. De pers werkt met waterhoudende CMYK-inkten, een ecologische UV-spotvernis en de lamineertechnologie Green-Foil (een verguldtechniek). De pers heeft een productiecapaciteit van 1800 B1-vellen per uur en drukt met een resolutie van 1600 dpi. Volgens de fabrikant heeft de inkjetpers het ontinktingscertificaat van Ingede voor de inkten, de UV-vernis en het verguldsel.In samenwerking met Konica Minolta werd het eerste AlphaJet Democenter ingericht in de Parijse vestiging van Konica Minolta. De twee partners hebben ook aangekondigd dat ze een tweede demonstratiecentrum voor de AlphaJet in New York zullen openen. Dat moet begin 2023 klaar zijn en wordt eveneens in de plaatselijke lokalen van Konica Minolta ingericht. Met deze inkjetpers mikken MGI en Konica Minolta op verschillende grafische segmenten. In mei 2022 werd de printer/veredelingseenheid AlphaJet van MGI bij Isra geïnstalleerd, een Franse specialist in chipkaarten die op verpakkingstoepassingen mikt. Het gaat om de eerste AlphaJet die verkocht werd, vier jaar na de eerste voorstelling ervan. De investering van Isra gebeurt in het kader van het economische relanceplan van Frankrijk dat productiebedrijven wil ondersteunen. Het budget voor dat initiatief bedraagt in totaal honderd miljard euro. Onlangs heeft Isra nog een innovatie voorgesteld, de milieuvriendelijke papieren kaart ISBIO zonder plastic. Die papieren kaart kan voorzien worden van een magneetstrook of een contactloze chip (RFID, NFC) en kan met het thermische transferprocedé gepersonaliseerd worden. Volgens de voorzitter en algemeen directeur van Isra, Jean-Pierre Chauvin, was de aankoop van de MGI AlphaJet een logische stap in de innovatiestrategie van Isra: "Isra is een heel specifiek bedrijf dat alle druktechnieken beheerst: offset, zeefdruk, digitale druk, hotfoil-techniek, gedrukte elektronica (printplaten) en veiligheidsdruk. Die verschillende technieken stellen ons in staat om producten met een grote toegevoegde waarde aan te bieden, zowel door hun drukkwaliteit als door hun personalisatie en afwerking. Daarbij speelt het geen rol of het om klassieke producten gaat, of om producten waarin de contactloze technologie geïntegreerd is. Vandaag zijn er over het algemeen vijf belangrijke stappen in het productieproces van onze producten. De MGI AlphaJet zal ons in staat stellen de productiestroom te vereenvoudigen en bepaalde beperkingen op het vlak van de druktechnologie te elimineren - zonder de productiestroom te onderbreken, zonder verspilling en met tijdwinst. We halen een productiviteit die met conventionele toestellen ondenkbaar is."